![]() |
Laptop Samsung R518 neće ni vau...
...naime dobio sam laptop koji neće ni vau, ne trza ni na punjač, niti na PWRON tipku...baterija pokazuje da je 20% napunjena, ali niti ga punjač puni, niti se laptop hoće upaliti.
ovaj točno, samo srebrni: http://www.samsung.com/in/consumer/p...ype=prd_detail Laptop je kupljen u Saudijskoj Arabiji sa važećim jamstvom tamo, pa me zanima jel mogu jamstvo ostvariti kod msana ili se mora baš nositi u državu gdje je kupljen. Jel ima tko kakvu ideju kako "probuditi" laptop bez otvaranja? |
Kako znaš da je baterija na 20% ako se neće upaliti?
Čini mi se da je matična riknula, a ako nemaš Worldwide garanciju, ništa od popravka ovdje, ali ipak probaj nazvati Europatrade i pitaj. |
Pa ima na bateriji onaj push button koji pokaže satus baterije....
|
Pošalji mi na PM koji je serijski broj pa ti javim za jamstvo...
|
vjeroatno je problem u matičnoj, PWM chip ili nešto slično čim se ne želi uopće upaliti
|
A ne kužim ni 5%, upalio ga, ošao do trgovine i kad sam se vratio nakon 10min doma - laptop više ne radi. Ne reagira na nikakve podražaje.
|
Vadi bateriju pa probaj.
|
Bateriju laptopa ili internu bateriju?
Bateriju laptopa sam probao, ali opet ništa, ne pokazuje uopće da je spojen na punjač, niti s baterijom, niti bez nje. A internu bateriju ne mogu vadit jer je laptop pod jamstvom (doduše u Saudijskoj Arabiji), ali ako postoji mogućnost ostvarivanja jamstva u HR preko serijskog broja - dotle ne smijem nijedan šaraf odvrnuti. |
probaj onu foru da izvadiš bateriju i odspojiš punjač a onda drži power tipku 20- 30 sekundi
|
Ma probao sam sve što znam (a znam dosta) i ništa ga ne može pokrenuti.
|
Vjerojatno je napajanje na ploči otišlo u vječna lovišta. Zaboravi jamstvo, otvori ga, instrument u ruke...ili odnesi nekome tko se kuži. LP
|
Zašto "zaboravi jamstvo"? Laptop nije otvaran, nema znakova oštećenja i još je zaštitna folija na vanjskoj masci i račun je važeći tamo gdje je kupljen.
Konačno, prijatelj koji ga je donio ide za par tjedana natrag pa će ga ponesti na reklamaciju ako ništa ne izmudrijam dotad. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:36. |