![]() |
Komp ne prepoznaje prijenosni disk u Icy Boxovom docku
Dobri ljudi,
Kupih si Icy Box sa dockom, model IB-290StUSD-B (vidi ovdje), ali mi dock ne radi. Prvi put se susrećem s ovakvim nečim tako da je moguće da sam nešto zaboravio napraviti. Dock sam spojio na napajanje (i radi - disk se upali kada ga umetnem) te na sata kontroler (crveni kabel, kao i disk). Windozi ne prepoznaju disk i ništa se ne dešava. Probao sam drugi i četvrti šteker, ali ništa. Matična je MSI K9N Neo V2. Isprike ako je o ovome već bilo riječi, ali nakon kratke pretrage nisam našao odgovora. Slobodno me usmjerite! |
Jesi isao na my computer (desni klik)> manage> disk managment ?
|
Jes. Ali ne prepoznaje mi ga tamo. (kad ga spojim preko usb kabela nađe ga).
Hvala na pokušaju! |
Evo ovako sad sam tek pogledao sliku.
Spoji onaj y kabel sto si dobio s njim i esata kabel. esata kabel dobija napajanje preko usb kabela. Zato ti i nije htio raditi hehe. ;) imam i ja jedan takav externi hdd > http://www.trekstor.de/en/products/d...hdd.php?pid=25 |
Citiraj:
Citiraj:
|
Da, napajanje je preko molexa i čini se da sve štima. Imam Xp, ali baš danas prelazim na sedmicu :)
|
Onda prije instalacije uključi AHCI i to je to.
|
http://forum.pcekspert.com/showpost....0&postcount=13
A ako instaliras frisku 7-icu, kako domy rece, prvo AHCI aktiviraj u biosu pa zatim instaliraj w7 |
Puno hvala na pomoći!
Ali jednostavno nisam bio dovoljno brz... Sedmica je već bila gore kad sam pročitao vaše postove tako da sam koristio Ziikyjevu metodu. Sve je bilo kako treba (win je instalirao nekakve drajvere), ali još ne radi. Probat ću uštekat dock u neki drugi sata port pa da vidimo (al kad mi se bude dalo ugasit kompjutera..). Javim rezultate. |
Probaj ustekat u struju i ustekaj oba usb y kabla i esata (sve ustekaj!) i probaj prebacivat npr film od 700MB i pogledaj transfer rate. Meni npr preko usb-a ide oko 30MB/s, a kad spojim usb i esata onda ide oko 50-55MB/s jer je u laptopu spori hdd od 5400okr/min, da je brzi isao bi max brzinom koju ovaj externi hdd omogucuje tj oko 80-90MB/s.
Probaj pa javi ;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:49. |