![]() |
Ne radi HD
Kupio sam novi Seagate 500Gb 7200.12 i danas na njega stavim Win 7. Instalacija prođe u redu i idem instalirati sa Cd-a od ploče drivere.
Nakon inst. drivera napravim restart i nakon tog restarta disk više jednostavno ne radi.Vidim ga u biosu i kod onog početnog crnog ekrana, ali ne mogu više ni instalirati Win od početka. Mi je to crko disk, ili je nešto drugo u pitanju. da zaboravio sam napisati da sam nakon toga uštekao stariji Hitachi isto je Sata disk i sa njim komp normalno radi. |
A moguće da je, ali kako si opisao problem bolje ti ni ne mogu odgovorit :D
Kako ne radi, a vidiš ga u BIOS-u i na onom početnom crnom ekranu? Kad staviš cd (valjda dvd, al ok), pokrene se instalacija (tj. setup), ali ne nalazi disk ili šta? |
Citiraj:
kad stavim Dvd i normalno u biosu da je dvd rom first boot dođe do onog dijela gdje piše da pritisnem bilo koju tipku za pokretanje instalacije i tu samo stoji i stoji ništ se ne događa. |
Probao sam disk sad na drugom kompu ni tamo ne radi.Izgleda da je crknul več prvi dan.
|
Citiraj:
PS. U safe mode isto ne sljaka? Jesi usput i testirao HDD sa njegovim tool-om? |
Kak se u Win7 uđe u safe mod
|
F8 stiskati pri boot-u?
|
Citiraj:
|
Ako je rikavela, bolje da je crko prvi dan nego kasnije :) Sretno sa zamjenom :)
|
Tiskam F8 i onda me pita da li hoču da boota sa diska ili dvd roma, odaberem disk i opet crni ekran.
|
Evo malo teorije o toj seriji diskova pa procitaj. Steta sta se nisi prije informira, ali imas srecu da je unutar garantnog roka pa mozes reklamirat, i nadam se uzet neki drugi disk (WD ili Samsung).
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Detalji :D
Po svemu gore opisanom (u tvom postu, a ne u mom linku 7200.11 serije) ti je svejedno disk u :banana:, odnesi ga na servis s opisom kvara pa nek se oni misle. Mozda se radi samo o tvom disku, a mozda se problemi iz prethodne serije i dalje vuku - ali ja bi svejedno u tom ducanu pokusa zaminit za drugog proizvodjaca. |
Sad sam tek videl na monitoru 17" da mi piše No hard disk is detected. Kaj to znači, Dosad sam bio na 22" monitoru i slika je malo pomaknuta u lijevi i nisam vidio ovo No
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:06. |