![]() |
CPU hladnjak na VGA?
Imam doma jednu konfu sa 3850 na kojoj je neka kopija zalmana.. Ventilator je lagano prozujao, a kako je rijec o nekom sugavom hladnjaku, ventilator na njemu je nekih cudnih dimenzija.. nema nigdje za nabaviti, cak ni na ebayu...
S obzirom da je rijec o 3850, neisplativo je kupovati neki novi/polovni hladnjak pa sam dosao na ideju da pripasem CPU hladnjak... Imam doma jedan novi am2 glacialtechov hladnjak koji je prilicno tih (20dB)... http://www.glacialtech.com/products/...s/7223_AMD.jpg Kao sto se vidi baza je ravna pa ne bi bio problem izbusiti rupe i pripasati hladnjak na graficku, no brine me kako bi to sve skupa funkcioniralo... obicno su VGA hladnjaci niski/siroki, a ovaj je visok/uzak.... ima li smisla? |
vjerojatno bi moglo radi, al po meni je blesavo buduci da ce ti zauzet par pci slotova. radije za neku sicu nabavi zalmana vf900cu, ima ih od 90ak kuna nadalje po oglasima. nit se moras zajebavat sa busenjem, a i prostor ces ustedjet.
|
Moras i znat da na grafi nije samo gpu koji se hladi, a mema, vrm-ovi...
|
da, zaboravih rec ako ces ic u nabavu zalmana onda kupi i jezice za memoriju, vrm-ove. neznam kako ti vega izgleda al pretpostavljam da ima neki mali pasivni cooler na vrm-ovima pa u tom slucaju njega mozes zadrzat, a onda samo na memorije stavi jezice.
|
Ma i VF700 koji ide za 50kn tu na tržnjaku je dovoljan za HD3850...
|
ja ga nisam naveo jer nisam bio ziher da ide gore, tj dal moze ohladit. na listi supportanih vegi nisam vidio 3850, il sam corav ? :D
|
Za 3850 treba VF900. Da se i on naći na sitnu lovu, ali treba biti strpljiv.
|
Sto se tice zauzeca PCI slotova, to nije bitno.. ionako su prazni...
Evo ovaj hladnjak je sad na kartici http://img690.imageshack.us/img690/9...d385007.th.jpg Vidi se da na memoriji nema nikakvih hladnjaka tako da tu takodjer ne vidim problem... iako jezice imam doma pa ih nije bed staviti... Sto se tice polovnih zalmana, sve ok, ali ja ne mjenjam hladnjak jer mi treba bolje hladjenje nego jer mi je ovaj prozujao, a uzeti neki 3 godine star hladnjak.. ne znam... na takvom hladnjaku ventilator ne moze biti u dobrom stanju... Cak sam razmisljao da na ovom postojecem skinem ventilator i nekako sa gumicama ili silikonskim ljepilom pripasem gore neki 80/92mm.... |
Citiraj:
Citiraj:
|
evo na ovom linku imas donekle upute sa slikama kako zamjeniti vent na vf900. postupak sa tvojim coolerom bi trebao biti donekle isti
|
Skini ovoga što je prozujao, iskopaj neki 92/120mm vent, nakelji ga sa malo izolirane žice i :amen:
One kemije iz prvoga posta ti se ne isplate (bušenje,itd.). |
Ljudi su savijali prije TT Sonic Tower i stavljali na grafu, tak da ono, moš šta hočeš :D
|
Citiraj:
|
Ne znam samo odakle vam ideja da VF700 ne može ohladiti HD3850 čip...ova izdrkotina od hladnjaka što ide na raznorazne drljotine ala Pike ili kako se već zovu je kudikamo lošiji od VF700...
|
Citiraj:
|
Imao sam i HD3870 nekoliko komada G92 nekoliko komada i HD3870 se manje grije od G92, a HD3850 je još hladnija od HD3870...VF700 bez problema.
I onda pogledaj kako Điđibajt šajba te VF700 na RV670, a na G92 uglavnom ide VF830 :) http://www.gigabyte.com/fileupload/p.../2868/1993.jpg http://www.gigabyte.com/fileupload/p.../2867/1992.jpg |
VF700 je super cooler za te starije grafulje. Već godinama držim VF700Cu na X1800XL - nit ga čujem (stavio sam ga na 7V), nit ga vidim, a hladi da je milina.
|
|
hmm,može se to.Netko je već spomenuo male hladnjake za memu na grafi obavezno,no moraš vodit računa da je taj hladnjak od proca dosta teži spram nekog zalmana namjenjenog za GPU,tak da možda neki podupori ako primjetiš da hladnjak grafu previše vuče prema dolje.No sveukupno je to previše zaj. kad za malu lovu kupiš hladnjak tipa vf700 i miran si.Ali ako kaniš kemijat,podržavam te :D,pozdrav
|
|
Citiraj:
Jizzus koji ghetaš i hazarder :D |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:13. |