![]() |
(riješeno) Neće bootati, dijagnoza?
Dakle,komp pri paljenju beepne, prikaze logo screen i u tom trnutku se srusi i samo dalje pokusava ponovno.svi ventovi rade, napajanje radi, ledice na maticnoj prikazuju ok status. Probao sam izvaditi i vratiti bateriju, rezultat isti. Konfa je iz moj komp. Ima li tko kakvu ideju?
|
Da nije mozda ostao ukljucen usb stick s kojeg komp pokusava boot-at
|
Kakav je zvučni signal? On ukazuje na grešku ovisno o dužini ili ritmu! Ako je kao kod normalnog bootanja probaj kombinirati s mem. modulima jer oni bi bili najvjerojatniji krivac.
|
Probao sam i kad izvadim jedan keks inda provali boot disk faliure... cini mi se da bi to onda ipak moglo bit da je maticna vrisnula
|
Citiraj:
|
A disk zvuci dosta normalno, morat cu ga probat na drugom kompu. Jos jedan simptom, ne pali se tastatura... nije valjda da ga je neki grom sjebao nocas dok sam bio vani
|
Citiraj:
Ajde napravi ccmos za pocetak. |
Citiraj:
|
Probaj disejblat LAN u biosu pa onda vidi ako će bootat, moguće da ti je neverin sinoć skurio onboard LAN, pregledaj malo poču ako ima kakvih znakova paljevine.
|
Ploca izgleda najnormalnije, nista se nevidi i ne smrdi, a problem je u tome sto nemogu u bios jer tastatura ne reagira
|
Citiraj:
|
Evo upravo, potpuno isto.
EDIT: Nego, ako nista ne uspijem rijesit, kakva su iskustva s adm-om i ovakvim reklamacijama |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pada mi napamet...bios..jesi probao apdejtat Bios??
|
Citiraj:
samo mi reci jeli bezicna kao u mom slucaju , nikako nisam mogao s njom u bios,pa sam morao iskopati staru tipkovnicu da udem u bios i vratio poslije onu prvu. A sto se tice prvog problema ,doslo je do neke greske kod prepoznavanja HDD-a,tako je i meni bilo nisam to nikako mogao srediti osim formatiranja i novih wins-a |
Novi razvoj situacije: kod frenda probao disk i memu i rade, spojio ps2 tastu i ona radi i moze se u bios... sad preostaje vidjeti sta se tu moze napraviti, kako natjerati plocu da prepozna disk
|
Citiraj:
|
I, eto, dizjblah lan i sve je proradilo normalno :) sad još samo nabavit neku fuš mrežnu i mirna bosna. hvala na pomoći i idejama :chears:
|
Citiraj:
Pa sad kad znaš u čemu je problem možeš i poslati ploču na reklamaciju ili uvali neku drugu mrežnu karticu, kako hoćeš :) |
ma momentalno mi baš treba komp pa neću, ali moglo bi se kasnije :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:29. |