![]() |
twinmoss
1 privitaka
iso sam danas ubost memoriju za burazov novi (čitaj - stari) komp od nekog dečka, i kupim 2x256mb pc2700 ddr333 twinmoss-a...
ok, a sada zanimiljivi dio...:D pogledam ja na S/N, kad ono zadnja 4 slova 1A4T...:clap: :clap: e, sad, mislim si ja to je to, pise cl2.5 memorija, decko nezna nista, nije nikada clockao, kaj sad... i ubacim ja to u svoj komp, malo podesim i evo sta sam dobio...i to za 300kn...:D cpuz: |
1 privitaka
evo i jos jedan...
|
1 privitaka
i evo everest...
ja sam prezadovoljan, nisam ovo ocekivao od ddr333 memorije i to cl2.5 nikada, ali eto... |
You´re lucky man:D
|
Citiraj:
|
.....gdje si tog lika našao ??????
|
koje sreče imaš...
imaš :beer: za izbor meme |
....istu takvu imam u kompu ali nece povise 220 bez obzira na voltaze i postavke..steta,je su li m.tec chipovi na memi ?
|
Jesi probo malo zategnit latencije pa probat potjerat, jel znam da oce to i na 2-2-2-5 samo pitanje kolko?
btw imas super srece :clap: |
Meni ovo miriše na Winbond čipove ili TwinMos 50/60-tke.
|
-Masni
Di si kupio tu memoriju? |
Citiraj:
doslo mi je da mu posaljem poruku da se malo zajebo, ali ipak nisam, nema veze...:D Citiraj:
Citiraj:
...dignem FSB na 210, evo radi ko beba...:D malo cudno, ali eto... budem i probao na 2.0-2-2-5 da vidim dokle ide, ali mi se cini da kad bi dao memi preko 3.2v, islo bi to ko svinja ziher...:D Citiraj:
to je iz ram liste... |
Citiraj:
|
1a4t == bh5
|
Citiraj:
evo sta pise: P/N:*********811A4T, to je onda to...:D to znaci samo jedno...ili cu modati plocu ili cu uzeti ocz booster pa da vidimo pošto oka suvih šljiva...:D :D :clap: :clap: |
samo da budeš siguran, vidi jel čipovi imaju malu kružnu udubinu na sebi? to je klasično obilježje winbonda...
|
Citiraj:
|
na svakom čipu su 2 male kružne udubine...
|
Masni, a kak buš onda tjeral tak finu memu kad ti fali napona:D :D :D
|
Citiraj:
nista, sad bum vidio, ili bu pao mod ploce ili OCZ DDR BOOSTER (malo mi je skup, ali...) |
Citiraj:
Čuj-dok kupiš tog boostera i sve središ-jeftinije ti je nabavit novu ploču:) |
De ti to masni isprobaj kod nekog ko ima 3.3V na vdimmu (daj malo Jelcu da kuri) da vidimo kolko to cudo moze potegnit ;)
|
Mozes i kod mene na AN7 probat na 3.3 V ;)
|
300KN! ! ! :grrr: :rambo:
Stvarno, gugl gaže 1a4t - bh-5 aa4t - utt |
Yap, kružna udubina = Winbond čip...kako se netko skrumpirao :clap:
Ali zašto pobogu piše MTec, imao sam isto MTecove čipove prilike vidjeti kojima je bilo nemoguće zategnuti latencije na 200 MHz, a da o klokanju ne govorimo, bijednih 5 MHz na stock latencijama...go figure. |
svi novi twinmosi imaju rebrandirane čipove na sebi, nigdje na njima ne piše eksplicitno winbond zato su one kružne udubine najbolji način identifikacije...
@vga killer: 1a4t označava isključivo bh5, bh6 nije ponovno pokrenut... |
1 privitaka
evo update...:D :D
ovo je stvarno nenormalno, pa ovo nisam ocekivao nikad, pa ni onda...:gringo: evo sta kaze cpu-z... sad cu ga probati jos malo natjerati, da vidim jel uopce ima kraja...:burn: |
hej masni, daj nemoj zaboravit napisat voltažu za sve postavke koje postaš, to je tu glavna stavka... koliko im ti možeš maksimalno dati? i ako ti se da, vidi šta se može izvuć iz njih sa 2.9v...
|
Citiraj:
|
to 1a4t, aa4t, aadt blabla ionako ne piše na čipu već na naljepnici na memoriji... ti stari twinmosi nisu imali rebranidirane čipove na sebi koliko se ja sjećam već je lijepo pisalo na samom čipu koji je...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:27. |