![]() |
Celeron 433,koji win?
Frendu sam nabavio neki celeron 433@533:D ,64Mb rama i ima onu obicnu graficku u PCI slotu,2Gb hard.
Zanima me vasa preporuka oko instalacije WINDOWSA posto je hard vrlo mali.Da li 98 ili Me? Koji zauzima manje mjesta? I volio bi preporuku nekog antivirusnog koji ne ubija previse komp,NOD ili AVAST? Komp sluzi samo za word i net. Thanx! Ja mislio Win98,NOD32,ZA,AD-AWARE SE i Dialer control i to je to.... |
meni je na celeron 466@524mhz 192 mb,15 giga hard, radio bez problema WIN XP. Probaj mu nabavit neki veći hard za 50 kn, pa mu instaliraj XP=);)
|
Ja bi pričeko longhorn :D . Nebu mogo instalrat XPe zbog rama treba bar 128.
:beer: |
sa 64 rama nema sanse da mu proradi xp. 128 je minimum minimuma.
|
... a izbor ti je Win98SE (skini neslužbeni SP za njega http://exuberant.ms11.net/ ) ili probaj sa WinME (ali taj nema niti DOSa a nije niš stabilniji od 98SE a za 98 se barem još i pišu driveri mada bi ti isti "trebali" raditi i na ME kao i 2k/XP driveri koji isto "rade" )
|
Ma definitivno 98SE jer nema potrebe za XP.I tako ce samo tipkati i ici na net. Kao sto rekoh nema dodatnih ulaganja,niti kune:D
Ustvari pregoreno je napajanje pa cu mu kupiti drugo i staviti i to je to od ulaganja... |
Jedino me zanima kako ćeš instalirati antivirus i firewall.
Novi će zagušiti komp a stari nemaju update. Net bi mogao biti veliki problem, |
Citiraj:
|
I koliko poždre memorije?
Nekako mi se ne da stavljati antivirus jer su malko rastrošni. Imam ja čemu dati memoriju ali je nikada dovoljno. |
Pa ZA uzme 3 mb memorije ako se ne varam....a za antivirus sam i mislio da ce biti problema,ali koliko vidim za sada AVAST vodi?
Znaci AVAST i ZA i to je to....,ha? |
avast mi jede manje od 10 mb rama, a ima 1GB... opce ga ne osjetis a radi ko urica
|
A sto mislite koliko bi mu rama bilo ok,za Xp,evo bas mi je maloprije rekao da bi on XP ako je moguce.Ali nema ubrzivacku karticu nego obicnu graficku,to nema veze je tko?
Bi mu bilo ok jos 128Mb pa bi to bilo196 Mb i malo veci hard i to je to.... |
Citiraj:
najbolje nek skupi jos jednu plocicu od 128 i mirna bosna... sa 256 se moze ugodno radit... |
ako će "samo tipkati i ići na net" onda mu je win98 najpametniji izbor. firewall se lako riješi, browsat može firefoxom i sve pet. svi novi virusi napadaju 2000/xp. na 98icu više nitko niti ne misli, a da se jako ugodno raditi na tom OSu pod uvjetom da ga se i održava redovno.
|
Citiraj:
Sa 256 radi bez problema za ono sta ce njemu trebati.Govorim o XPu. Da kupit cu mu jos 128Mb i bit ce ok....e da sa obicnom VGA karticom se ne mogu dici niti jedni windowsi? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:10. |