PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Monitor Samsung SM 931BF se isključi nakon par sekundi (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=190156)

nikola8 02.06.2010. 17:39

Monitor Samsung SM 931BF se isključi nakon par sekundi

ovako imam cudan problem kad ukljucim monitor pokaze windovse,kako treba i za 2sec.crni ekran,isto se desi kad mu promjenim source,spojen dvi kabelom,naravno stavim analog crno,stavim ddigital super pokaze sliku al nestane za 2sec.??

e sad kad je crno stisnem menu i vidimm ga al jeedva,sta bi moglo biti?

EDIT:

evo malo guglao i vidim kad se to desava da je neki kondenzator prdnuo,otvorio monitor ali svi mi izgledaju ok...

barem mislim da su ok,prijedlog neki?

asdf123 02.06.2010. 19:25

ovako

Prvo par pitanja. i pokušaj odgovoriti na svako..
Dok kabel nije uštekan.. dal ina na ekranu ona slika.. no signal???
Dal komp radi normalno- dal je problem sigurno u monitoru ?
kad zacrni slika. možeš li uć u meni? svjetli li zelena ( ili druge boje ) lampica na monitoru , dal blinka??? kak izgleda kada nije kabel uštekan??? dali i onda crkava?

:lol2:

ako je normalna slika.. pa krepa ili imaš da ti pozadinjska rasvjeta crkne.. ili da se ulazni signal negde zgubi.. dok se nekaj zgreje odgovorom na dotična pitanja moremo vidjeti u kojou stran to tvoje ide...

nikola8 02.06.2010. 19:29

cek sam min da ga sastavim pa dam odgovore tocne.

asdf123 02.06.2010. 19:37

Čuj... dok krepa slika ( ako. )
Uzmi jaku svjetiljku..i probaj pogledati dal možeš kaj primjetiti na keranu... da ima obrise.. sata ili task bara... ako vidiš neke sjene... onda je sigurno samo problem u lampi... => riješivo... a ak nije.. e onda. onda je nekaj drugo...

nikola8 02.06.2010. 20:01

ne vidi se nista...osim meni-a dok ga upalim i to dosta tesko...

asdf123 02.06.2010. 21:57

Čekaj!!!!!!!

Ne vidi ništa vidi nešta?
meni na monitoru se pali? ...
Oprosti.. ali ovak ti nemogu pomoći.. neide :stoopid: Previše je nepoznanica.. ali eto.. backlight. je onda ok.. ako se pali... i ako vidiš meni-a...

Mogu ti dati upute da tražiš kvar...
Pošto 2 sec ima slike.. znači da čim se neš zagrije.. zariba.. pa onda tu mogu biti kondenzatori, zavojnice u pitanju ( ili ,,,) ... ako se ne vidi optički kvar.. ili oštečenje.. treba ih mjeriti..

Dal pomaže ako "restartaš" monitora? dal se onda opet upali na 2 sec???

ako da onda testiraj.. otvori ga. Ukljući i neposredno kaj crkne išćupaj iz struje i pipaj.. kaj se zagrije nakon uključenja... samo pazi , neki djelovi su na višem naponu.. ali to se vidi :nono:

... :D ako ti se da... :spam:

Nisam baš neka pomoć :finger:

McG 02.06.2010. 22:04

Kak ti se samo da pisati s tolkim pretjerivanjem u interpunkciji. Nemaš ni jedan post, a da bar liči na nekaj vredu sročeno.

asdf123 02.06.2010. 22:16

Žalosna činjenica je da nije svatko pismen!

:suicide:

nikola8 03.06.2010. 01:03

ok sry na krivom pisanju tj. pravopisu,pisao bez tipkovnice sa on screen tipkovnicom na monitoru,pa sam htio skratit pricu sta se vise da..

E sad o pismenosti mi nemoj molim te...objasnio gore.

Ovak upalim monitor vidi se normalno desktop 2 sec i onda crni ekran.
Led lampica od monitora dakle svijetli normalno cijelo vrijeme i kad je kabel od graficke spojen ili ne,kad odspojim kabel od grafike dode ona slikica da nema signala...

Kad stisnem tipku za menu na monitoru,menu vidim al jedva na crnom ekranu,ne vidi se u pozadini taskbar ni nista...

Otvorio monitor i bilo sve uredu npr s kondenzatorima izgledali ok...Dalje neznam sta bi moglo biti,tj ne prepoznajem neke druge greske...

domy_os 03.06.2010. 18:42

Citiraj:

Autor asdf123 (Post 1658733)
Žalosna činjenica je da nije svatko pismen!

:suicide:

Onda bolje šuti i ne piši ništa jer se tvoji postovi ne mogu normalno pročitati, nijedan nije za ništa drugo nego "pusti me da vrištim" i brisanje. Nije žalosno to što su ljudi nepismeni nego što ništa ne poduzimaju kako bi to popravili. Samo me zanima kako ćeš danas-sutra napisati CV i tko će ga uopće pročitati.

nikola8, ti bi mogao ponoviti pravila foruma. Na monitoru ne radi backlight ili inverter, dosta česta pojava na tim i bližim serijama. Popravak je nekih 200-400 kn, ako više nije u jamstvu.

nikola8 03.06.2010. 19:03

Citiraj:

Autor domy_os (Post 1659458)
Onda bolje šuti i ne piši ništa jer se tvoji postovi ne mogu normalno pročitati, nijedan nije za ništa drugo nego "pusti me da vrištim" i brisanje. Nije žalosno to što su ljudi nepismeni nego što ništa ne poduzimaju kako bi to popravili. Samo me zanima kako ćeš danas-sutra napisati CV i tko će ga uopće pročitati.

nikola8, ti bi mogao ponoviti pravila foruma. Na monitoru ne radi backlight ili inverter, dosta česta pojava na tim i bližim serijama. Popravak je nekih 200-400 kn, ako više nije u jamstvu.

Ok Sry ako sam nesto ja krivo učinio ili napisao...

hvala domy na savjetu probat ču skoknut do nekog servisera da vidimo šta je i gdje zapelo...javim kad se i ako se popravi...

I još jedno znači nemogu vise ništa provjerit i napravit?...

wnbeeeE 03.06.2010. 19:06

da mozda suzim malo problem...
To je monitor koji sam mu ja poslao hp expressom.
Prije slanja je monitor radio besprijekorno bez ikakvih naznaka da nesto odlazi u skoro vrijeme. Znaci, vjerojatno se ostetio putem do nikole. Ja bi rekao da je otislo nest od elektronike monitora :/

Rebas 27.06.2010. 09:41

odnesi nekom serviseru, elektronika je 100% , imao sam isti problem na TFT monitoru, slika nestane nakon 1 sekunde.

BSA<AK-47> 28.06.2010. 10:48

ja dajem svoj glas da je inverter 100%!
zato ti se nakratko upali i ugasi! imam po firmi kojekakvih Prestigio lcd-a i jeftinjara zamzunga ,i skoro svi su nakon par god korištenja imali iste simptome ...ili inverter ili backlight! na te stvari pate pogotovo prestigio monitori!

ako je van garancije,popravak je negdje cca 300kn.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:49.