![]() |
da li je to moguće
pozdrav, posjedujem amd duron 1,4 ghz applebred i zasada radi na 1758 MHz jer sam ga digao u biosu, ali me zanima da li postoji neki naćin na koji bi ga dogurao do 3GHz budući da mi u aidi tako piše, tj da mu je to krajnja granica, ako je to itko napravio volio bi da mi odg na ovaj post.
Hvala unaprijed |
Nemoguće. Ni danas najnoviji AMD-ovi procesori ne rade na 3GHz-a bez opakog hlađenja.
|
dakle tako, ej hvala ti, a jeli možda znaš caku s tim monožiteljima jer u biosu na koju god vrijednost stavim nema nikakve promjene bilo da se radi o10,0x,11,5x,....pa tako i 22X kada stavim, sve je isto
|
Zakljucan ti je mnozitelj onda i nema bas "cake" da ga otkljucas ako je Applebred.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Da ali on je ubo bas zakljucani primjerak (1.4) i nemoze nista osim da dize FSB i onda dokle ide ide. |
najvjerojatnije da mi je zakljućan množitelj, ali jel ja to mogu nekako saznati tj. a da ne vadim proc van i citam nomenklaturu s njega
|
Ma čim Ti je isto bez obzira na koliko ga stavio,zaključan je - pa imaš već odličan oc
sa tim procom i još zaključan-nešta dalje možeš samo shebat. |
e dečki hvala vam svima, pomogli ste mi jer bi inaće i dalje tražio nekak da dignem ovaj proc,a bolje da sad znam da sam izvuka maximum nego da sam nekaj shebao.
thnx again |
A jesi siguran da je to max proca i da te ram ne koci mozda posto vidim da ti je vec dignut sa 266 na 333?
|
pa i to je moguće,ali neznem do koliko mogu dizati ram , pa dakle misliš kad bi uzeo neki ram na 400 da bi proc isao i vise?:clap:
|
uspriš ram staviš omjer fsb:mem na 5:3 ili sl pa vidiš dokle ti ide fsb i dali ti se onda isplati kupovat novu memoriju
|
Bez obzira ne gine ti nova memorija pogotovo sad kad su jeftine, ipak ova tvoja na 266 je prespora i 99% da te ona koci ali eto probaj cisto asinhrono potjerat pa ces vidit i sam jel do toga.
|
a jel bi mi mogli barem ukratko opisati kako da podesim taj omjer??:confused:
|
U BIOS-u postavi memory speed na 5/6 i stavi FSB na 190, vcore sam procjeni kolko ces stavit posto ce ti CPU clock bit 2Ghz sa ovim postavkama (190x10.5=2Ghz) pa javi jel ti radi ovako, ako ne bude radilo onda ti proc neide definitivno vise i nemoj prelazit 1.85V za proc. A ako bude radilo onda samo povecavaj fsb recimo do 200 (2100Mhz), onda ce ti ram radit na 333.
|
moj frend ima applebreda 1.6 i otkljucan je i ide mu na 2.7ghz uz 2v!
|
probao sam i to, ali nema rezultata, ma nema veze, ali hvala na savjetima
|
Savjet za ubuduće - ne vjeruj programima uvijek i clockaj polagano te ne pretjeruj, pogotovo s voltažama da ne bi bilo skurenih stvari.
Amen |
Citiraj:
Potraži googleom "applebred pin-mod" pa mu možda otključaš množitelj. Naravno, ja se ograđujem od posljedica :D |
pozdrav, našao sam na netu opis kako da otvorim množitelj na svom duronu spajanjem pin-ova, zanima me jel itko to pokušao ili ako ima kakav savjet za to. nije mi sve baš potpuno jasno stoga ću Vam staviti link ovdje . pogledajte pa probajte to elaborirati ako imate živaca za to. thnx
http://www.ocinside.de/go_e.html?/ht...md_pinmod.html |
1 privitaka
Ja bih pokušao...mislio samn nabavit Durona prije pola godine, ali neuspješno tako da sam sad na Sempronu, tako da ništa od pokušaja.
Evo vidi attachment, moraš još samo vcore i multi stavit koje želiš...barem mislim da je tako ;) P.S. Povezuješ tankom žicom, recimo onom iz floppy kabela :beer: |
BTW kako si zadovoljan Silver Wizardom? Prostranost, ventilacija? Kakvi su pleksi i neonke? :beer:
|
Citiraj:
@dr.ixa reci nam malo dojmove tog Enermaxovog kucista :beer: |
pa kučište nije loše. zaheb je bio kaj ima samo jedan vent, i to na boku na pleksiu, dok sam ostala 2 dodatno kupio.
fora stvarčica je potenciometar kojim kontroliraš sve vent-ove u kučištu i lcd display za temperaturu, što se tiće tog senzora, možeš ga staviti do god želiš, soga čista 5 za to. s druge strane neznam zašto su stavili i pleksi i mrežicu na stranicu, bilo bi bolje da je samo pleksi, ali ni ovo nije na odmet. još jedna zanimljivost su LED-ice koje osvjetljavaju prednju stranicu te se steće dojam kao da kučište ima vodom ispunjene stranice |
eh da, još samo jedna napomena, kučište dolazi bez napajanja i teško je ko nakovanj, ali zato je jako prostrano i lako se stavljaju sve komponente.
I ONO NAJVAŽNIJE, BAREM PO MENI, DOBIJEŠ 2 COOLERA ZA HDD |
Znaci isplati se za tih 279kn?
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
1 privitaka