![]() |
Smrzavanje kompa pri igranju BFBC2
Evala ekipa.
Evo otvorit cu thread, posto u temi o BFBC2 mi nitko ne odgovara. Dakle, upgrade sam konfiguraciju, instalirani svi najnoviji driveri, Win 7 x64, Prime prolazi, Memtest takodjer, 3Dmarkovi takodjer. Dakle, kad je komp na stocku, BFBC2 mi smrzne u roku par minuta. Nesto sam svrlja po BIOSu i skuzim kad clockam komp, recimo na 3.4-3.6 ili cak da samo stavim fiksne vrijednosti napona u BIOSu recimo IOH i ICH na 1.22, PLL na 1.88-1.90, memoriju na 1.635 onda igra radi dosta stabilnije, medjutim i dalje smrzaje. Takodjer, upalim li na grafickoj fiksnu vrijednost za vent na nekih 45% onda jos malo stabilnije radi, no i dalje se rusi, odn. smrzne. Ne kuzim u cemu bi mogao bit problem, Event viewer nista pametno ne pokazuje. Dalje, instaliram XP SP3 na drugu particiju, svi driveri i updatei kako win tako i directx, odigram jednu partiju, udjem kasnije ponovo, kad ono samo se mapa vidi, a sve ostalo crno wtf Molim pomoc jer vise ni sam neznam sta da radim. Komp je dobro hladjen, disk je novi i bez gresaka. Takodjer, primjetio sam da nakon sto srzne u igi, i kad resetam komp onda mi tastatura (Wave) ne radi dok ponovo ne udjem u WIn i software.ski ga resetam. |
Meni se to dogadalo zbog pregrijavanja grafe,i sada svaki puta kada igram zahtijevnije igre jednostavno stavim cooler grafe na 60-70% i sve radi kako bog zapovijeda
|
Evo nakon 15min sa Furmarkom. Mislim da su OK temperature.
http://img710.imageshack.us/img710/5060/furmark.th.gif Uploaded with ImageShack.us |
Nisu OK jer se moja 4850 isto smrzavala na 85 stupnjeva, a svi kažu da može do 110.
Nabavi nekakvo bolje hlađenje ili si povećaj okretaje na tom stocku. |
Digni ti još malo brzinu venta, barem na 50%.
|
Isti problem je bio i kod mene dok nisam napravio friški install win7.Problem je počeo s instalacijom 10.4 drivera.Igra bi se smrzla uz "elektroničku" buku.
Jedino kaj je pomaglo je bio underklok grafe i sve ostalo na defaultu.Sve živo sam isprobao od memtesta do hd tuna i sve je bilo 100% ok al samo bf2 je radio probleme.Pregrijavanje nije sigurno. |
Nije pregrijavanje, onu su temperature iz Furmarka, tesko da ce BC2 tako opteretit grafu.
Evo sad sam na XPu updateo drivere na 10.5 i igrao sat vrimena, i nijednom nije smrzla. Znaci nesto ga u Win7 zeza. 2Mario: i na 40% je bucan vent, a kamoli ne na 50% 2Rawen: uzeo sam 5850 i nakon vise godina izdao Nvidiu bas zato jer se "ne griju" i ne trose struje. Nije valjda da su review.ovi opet zakazali o_0 2Magarac: grafu drzim na default |
BF2 jako optereti grafu i dosta je težak za proc,bez obzira koliko ga koristi.Ak je setup nestabilan jako brzo će ga bf2 srušit ali mislim da u ovom slučaju nije do toga.Vjerojatno neki update sedmice ili sl. jer sa friškom sedmicom radi bez ikakvih problema.
|
pogledajte kakav ja komp imam tu sastrane, bar za dvije klase losiji od tvoga, graficka mi je hd 4650 1gb agp i odigrao sam bf2 bc bez ikakovih zastoja na rezoluciji 1600x1050. Mislim da je to nesto do windows 7 ili si previse overklokirao sve. Imas komp kojem overklok nije uopce potreban
|
Ovaj lagani OC je tu jer mora bit. Kad je na stocku, igra smrzne odmah, a kad malo povisim napone, onda radi stabilnije, ali opet se rusi.
|
Probaj s ovim za win 7 (da igra radi na dx 10 ili dx9):
go to Documents BFBC2 Folder find settings,click it find “dxversion=” change it to dxversion=9 (mozes stavit vrijednost 11, 10 ili 9 pa vidi s kojim najbolje radi) Pod opcijama si izgasi bloom (nisam siguran dali ce pomoci). |
Citiraj:
|
Da, ostale igre mi rade kako treba, cod mw2 i dirt2 sve na max bulo da je clockan komp ili na stocku. Ocito bc2 i 7ica se bas ne vole, barem ne kod mene
2net: mora radit na dx11, nema smisla vracat se na stariju verziju. Ipak hvala isprobat cu tvoj savjet bas mezanima kako ce se ponasat |
U biti BFBC2 opterećuje samo procesor.
Znam jer sam stavio sve na high,maksimum maksimuma i grafička uopće nije bila opterećena.Procesor mi je konstantno opterećen,bila igra na low/medium ili high.K tome još imam i dual-core,koji teško može prožvakat BFBC2 zahtjevni engine. Ovi hard lockup-i koje proživljavate su česta pojava u ovoj igri,nešto je zadnji patch s*ebao i masi ljudi igra nakon patcha trza/šteka,neki imaju masovni FPS drop,dok neki proživljavaju random hard lockupove. Doduše,ja sam nakon nekog vremena počeo proživljavat smrzavanja uz repetitivni 'trrrrr' elektronički zvuk u zvučnicima i ispostavilo se nakon svih mogućih testova da mi je matična riknula,zamijenio sam i sad radi kako treba. No eto,sa BFBC2 ne znate je li problem hardwerske prirode,odnosno vaš,ili jednostavno igra sama od sebe poludi. |
Meni se identicno ponasa, smrzne uz taj zvuk kako si opisao. Ipak na xpu igram najnormalnije, tako da ne mislim da je do hw i druge testove prolazi sve kao i igre
|
Citiraj:
|
ni na 4ojezgrenom ne optereti grafu nista vise. Moja pretpostavka je da je glavni problem zahtjevnosti same igre to sto koristi havoc fiziku. cak i 8800gt je sasvim dovoljna za ugodno igradnje na quadu. Probaj dici napon procesora malo, da vidis hoce li pomoci stabilnosti.. probaj i napajanje posudit on nekog, pa probat...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Rijesio sam problem. Instalirao nanovo Win7, sad sve radi i na stocku i kad je OCan.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:22. |