PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   (riješeno) Novo kućište i napajanje, komp ne pali (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=189152)

mstaglicic 21.05.2010. 00:22

(riješeno) Novo kućište i napajanje, komp ne pali

danas sam kupio novo kuciste i napajanje u makromikro-u za 270kn.
Prebacio sam maticnu i sve drugo iz starog kucista u novo te redom spojio 4-pinski konektor za napajanje i 24-pinski takoder za napajanje.
kad sam ukljucio napajanje u struju,iz kompa se culo tiho zujanje.
Probao sam upaliti komp,al nece nikako,cak ni sa starim napajanjem.
Zujanje se cuje samo kad je spojen 24-pinski kabel za napajanje.Cim istekam taj kabel i ostavim samo 4-pinski kabel ukljucen,zujanja nema.
U cemu je problem?

srale7 21.05.2010. 00:29

Nije mi jasno. Kakvo zujanje kad spojis 24 pinski konektor? Obadva moraju biti spojena, vjerovatno nisi dobro spojio power tipku.

mstaglicic 21.05.2010. 00:44

Power tipku sam spojio prema uputama koje sam dobio uz maticnu.
konfiguracija je:
CPU: AMD Athlon
II x2 240 2.80 ghz MBO: Asus M4N78 pro
PSU:no name 400w,novo
lampica na ploci uopce ne svijetli,sto bi znacilo da maticna ne dobiva struju.

demetrius 21.05.2010. 00:57

fino sve ponovo van izvadi , na stol pa probaj,ili probaj odspojit sve nebitno.

SlavoS 21.05.2010. 02:04

koje je bilo staro PSU ?

asdf123 21.05.2010. 07:02

imaš negdi kratki spoj,

Stvar je ta... ajd provjeri , kada uključiš prekidač na kompu i prvi put stisneš.. da power on ledica samo blicne i niš... , jel je tak? ajd provjeri... (valjda buš power on ledicu dobro uštekal) E, ako je to slućaj, proradila ti je negdi zaštita od kratkog spoja a to je jer ju imaš... i jer je negdi kratki spoj, a to kaj zuju ,, to je samo znak da ti 5VSB full opterečeno... , kaj more biti da je stvarno negdi kratki spoj.. ili je to samo onda kada matična javi kratki spoj..

Javi rezultate to s ledicom ..
Poz¨!

mstaglicic 21.05.2010. 09:49

Citiraj:

Autor asdf123 (Post 1648950)
imaš negdi kratki spoj,

Stvar je ta... ajd provjeri , kada uključiš prekidač na kompu i prvi put stisneš.. da power on ledica samo blicne i niš... , jel je tak? ajd provjeri... (valjda buš power on ledicu dobro uštekal) E, ako je to slućaj, proradila ti je negdi zaštita od kratkog spoja a to je jer ju imaš... i jer je negdi kratki spoj, a to kaj zuju ,, to je samo znak da ti 5VSB full opterečeno... , kaj more biti da je stvarno negdi kratki spoj.. ili je to samo onda kada matična javi kratki spoj..

Javi rezultate to s ledicom ..
Poz¨!

Samo da odgovorim da sam sredio stvar.
Problem je bio u vijcima koji su bili previše zategnuti.Malo sam ih otpustio i sve radi osim HDD-a,jer novo napajanje nema konektor za struju kakav njemu treba.
Hvala svima na pomoći.

srale7 21.05.2010. 10:02

Citiraj:

Autor mstaglicic (Post 1648995)
Samo da odgovorim da sam sredio stvar.
Problem je bio u vijcima koji su bili previše zategnuti.Malo sam ih otpustio i sve radi osim HDD-a,jer novo napajanje nema konektor za struju kakav njemu treba.
Hvala svima na pomoći.

Vijci na čemu?

I sta sad bude s diskom? Nebudes ga mogao spojit:p

Disk ti ima ili molex ili sata naponsku utičnicu, a ti bi trebao imati obadvije na napajnju, tak da..to malo bolje pogledaj

Cuky 21.05.2010. 10:08

mislio je na vijke na ploci.

vjerojatno ima neki ps koji nema sata power connectora pa zato ne moze ustekat disk

asdf123 21.05.2010. 14:15

ajd, najbitnije da to čudo radi...
Jedna stvar kod vijaka.. trebali bi svi biti nednako viskoki, hmmm, ponekad je to malo teže... pa kada nisu svi u livelu... a stegneš sve do zuba.. onda bude matična.. malo neravna.. pa se nekaj negdi kratko spoiji.. pa ne radi.. Imal sem i ja to pa eto tak... Treba da bude sve u rezinu i to onda radi!, to je bar praksa pokazala!

E, apropo molex power, tko mi može reći,? Molex ima +5V i +12V a power sata ima +3.3, +5, +12, Kolko je bitno da disk ima 3.3V pošto radi i bez njega? Oču reći.. Dadli je uopće bitno?
Nevezano uz adapter.. pošto adapter nema tih 3.3V a radi... , imam i adapter a imam i grane koje mogu implementirati u napajanje.. ali eto.. zanima me.. ( ne pitajte kako)

coconut 21.05.2010. 14:21

Kupiš ovakav adapter i riješio si se briga

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:39.