![]() |
winxp poslije mandrakea 10.1
imao sam instaliran mandrake i sada hocu ponovo instalirati winxp. ubacim cd od windowsa podignem sistem sa cd-a, izbrisem sve particije inapravim jednu novu veliku, priprema za instalaciju i kopiranje fajlova na hard zavrsi, racunalo se restarta.. medutim, ne moze se sada pokrenuti setup. na ekranu se pokaze:
error loading operating system probao sam sa boot disketom od win98 i onda: fdisk /mbr i opet je ista stvar :grrr: probao sam i sa winxp cd-om pa na repari i onda: fixmbr fixboot i opet je ista stvar... :grrr: zna li netko mozda kako rijesiti problem? |
btw, mislim da topic ide u podforum linux.. ako ne ide, premjestite ga negdje drugdje (mogao bi mozda pod windows ili software..)
|
Ak si obrisal particiju, onda je to isto ko da instaliras na disk di nikad linuxa nije ni bilo...
|
low level format
|
Obriši particije
ali sa linuxovim fdiskom (ili disk druidom). Znači ubaci Mandrake CD, pokreni instalaciju i kad dođeš do dijela sa particijama odaberi manual partitioning i obrisi sve particije. Tek kad ih zapišeš u boot table ( ma pametan si ti, snaći ćeš se već kako se to radi) možeš ugasit komp i instalirat windowse.
|
bootaj sa xp cd-a i uđi u repair from recovery console, logiraj se i pokreni fixmbr
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:09. |