![]() |
Crknuo zvuk
Pozdrav.
Prije nekog vremena počeo mi se javljati problem na računalu tako što se neprekidno gubio zvuk, javljali se šumovi, gubio kontakt itd. Neko vrijeme sam izlazio na kraj tako što sam vrtio i okretao jack od zvučnika i privremeno bi bilo zvuka bio dok se jack opet nebi pomaknuo. Nakon toga sam kompletno ostao bez zvuka i sada se samo čuje brujanje. Nedavno mi je računalo bilo na servisu i dodatno sam napomenuo se pogleda i zvuk. Iz servisa su javili da je zvuk u redu i da ništa nisu dirali ali na računalu i dalje imam isti problem. Sad, ili ja nešto ne radim kako spada ili je stvar u nečem trećem. Isprobao sam zvučnike, slušalice i obične MP3 slušalice i čujem samo lagano brujanje i pucketanje kada ih uključujem. Probao sam uključiti sa stražnje i sa prednje strane kučišta, ispod dvd drivea - ista stvar. Zvuk je integriran na matičnoj, razmišljao sam o kupnji nove zvučne. Imate li kakve prijedloge, savjete itd. jer već lagano šizim? |
|
(pardon, promjenjeno.)
Konfiguracija je AMD Athlon X2 3600+ 1GB DDR, ATI Radeon HD 4550 512 DDR3 OS Vista Ultimate SP2 Matična je ALiveNF4G-DVI a zvuk je Realtek High Definition audio integriran na matičnoj. Sa driverima nisam imao problema, na XP-u su normalno radili a na Visti koju trenutno imam ih nije potrebno instaliravati. Nakon što mi je crknuo zvuk na XP-u ih više ni nisam mogao instalirati jer mi javlja da imam problema sa audio deviceom. Iznenadilo me kad su iz servisa javili da zvuk radi i da ništa nisu dirali, zato ne kužim zašto meni ne šljaka. |
Serviserima se vjerojatno nije dalo cackat previse,a mozda je u tom trenutku i radilo pa su zakljucili da je sve ok. Mozda ti se smrdao jack na maticnoj pa ti gubi kontakt. Posto si stalno mrdao, vjerojatno je sada do kraja otislo.... ako imas 5.1 na maticnoj, probaj ustekat zvucnike i REAR pa namjesti zvuk u visti na 5.1 i pokreni test zvucnika da vidis jel radi.
Ak nemas 5.1 da ovak provjeris i neda ti se prckat previse najjednostavnije ti je da kupis jednu polovnu CR Labs Live, idu za oko 50 kn polovne. |
Citiraj:
Samo zato sto je prepoznato od strane Viste, mislis da ne treba driver? Ajde se ti "poigraj" sa driverima. :) |
Lijepo je napisao čovjek da je stvar do jacka.
spoji druge slušalice/zvučnike na isti izlaz pa ćeš znat da li je do postojećeg jacka/kabela ili je do samog konektora na zvučnoj. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:06. |