![]() |
Napajanja FAQ - pomoć
Dečki, s obzirom da se u zadnje vrijeme stalno ponavljaju pitanja oko napajanja, bavim se mišlju napraviti nekakav FAQ.
Sad, trebam dvije stvari. Prva je vaše mišljenje da li to treba napraviti i da li se isplati. Ako je odgovor potvrdan, dolazimo do druge stvari : pomoć u obliku sugestija, linkova, informacija... Eto, toliko od mene...što mislite:beer: |
definitivno treba, takve stvari nikako ne mogu biti suvišne, samo... po meni za nikakvim posebnim linkovima tu nema potrebe, za takve stvari služi google, treba napraviti nekakav sticky za napajanja isključivo pisan prema iskustvima, nije bitno koliko napajanja bitno da su iskustva iz prve ruke tako da se zna što valja, što je poželjno a što treba izbjegavati po svaku cijenu (nažalost, takvih stvari ima more na našem tržištu). ja bih predložio da se za pojedino napajanje obrati pažnja na par čimbenika: kvaliteta izrade/pouzdanost (tu dolazi u obzir link pokoje, ali ne makar kakav, o kvaliteti se ne može dati objektivna ocjena bez da se dotično otvori i detaljno prouči... neki kažu, teško - dobro, i uglavnom je tako, ali ja mogu napravit napajanje i stavit ciglu unutra pa ti vidi jel dobro :)), buka, zagrijavanje (koliko pomaže u hlađenju sistema), specifičnosti (tipa jel atx12v v2.0, ako je jel ima 20+4 konektor koji je izuzetno poželjan feature, kompatibilnost-wise), led-sranja itd...
je da ima posla, ali ako ti treba pomoć, ja se evo javljam... zgodna stvar bi još bilo demonstrirat koliko lažu matične ploče po pitanju prikazivanja pojedinih voltaža - mjeriti multimetrom i mbm paralelno pod npr. prime i usporediti... imao sam još par ideja napišem poslije ako bude čega od toga... |
dobra ideja...:beer:
takvu temu o napajanjima bilo bi odlicno imati tu na forumu, i to kao STICKY, pa da se kasnije, kako se pojavljuju nova napajanja, samo ih dodati na tu temu i sve sto forumase i goste zanima o napajanjima mogu pronaci na jednom mjestu...:D slazem se da bi trebalo prikupiti iskustva i dojmove forumasa koji su isprobali/koji imaju određena napajanja i to također uzeti u obzir... a ovo za testiranje koliko lazu maticne i koliko variraju naponi, dalo bi se izvesti, pogotovo ako se ukljuce forumasi iz zagreba (ipak nas je najvise) - evo ja dam svoju plocu na testiranje prvi...:D |
Ma naravno...Možeš ih staviti u skupine po recimo: tišina, iskoristivost, isplativost, jačina itd...
Uostalom, svaki takav FAQ je i više nego koristan, pogotovo za neke "napradnije" stvari, a i osnove su i više nego dobrodošle. |
Re: Napajanja FAQ - pomoć
Citiraj:
|
Sky ja sam ti voljan pomoč. Idem vrbovat Treka. Sad imam gripu, al sljedeči vikend bi mogli do BK na klopu i detaljnu razradu planova. :silence: :beer:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:45. |