PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   blokiranje kompa (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=186197)

pero peric 15.04.2010. 18:08

blokiranje kompa

radi se o sljedećoj konfi:
CPU:Intel celeron d 2,66 Ghz
RAM:512 MB DDR-400
MBO:ASUS P4PE-VM
VGA:ATI RADEON 9250 AGP
DVD:SAMSUNG IDE
HDD:WD IDE
Kućište: Ms-industrial
Napajanje:MS 400 W

Problem je u tome da se nakon nekog vremena (varira) kad se podignu windowsi kompjuter jednostavno blokira. Slika na monitoru je blokirana i ne reagira ne niš. Nakon toga ga je potrebno restartat. Os je win xp i instaliran je na novo kao i pripadajući driveri za komponente.

Hvala

Mr.Black 15.04.2010. 18:13

Citiraj:

Autor pero peric (Post 1622165)
radi se o sljedećoj konfi:
CPU:Intel celeron d 2,66 Ghz
RAM:512 MB DDR-400
MBO:ASUS P4PE-VM
VGA:ATI RADEON 9250 AGP
DVD:SAMSUNG IDE
HDD:WD IDE
Kućište: Ms-industrial
Napajanje:MS 400 W

Problem je u tome da se nakon nekog vremena (varira) kad se podignu windowsi kompjuter jednostavno blokira. Slika na monitoru je blokirana i ne reagira ne niš. Nakon toga ga je potrebno restartat. Os je win xp i instaliran je na novo kao i pripadajući driveri za komponente.

Hvala

Pogasi sve "start up" programe, također u "Startup and Recoveryu" ugasi automatsko resetiranje računala, pa vidi onda. Probaj dići windowse iz Safe moda, pa probaj prošvrljati kaj bi moglo smetati. Predlažem da odvrtiš memtest za memoriju, a i bilo bi dobro da probaš sa drugim napajanjem...:fiju:

pero peric 15.04.2010. 18:21

Citiraj:

Autor Mr.Black (Post 1622169)
Pogasi sve "start up" programe, također u "Startup and Recoveryu" ugasi automatsko resetiranje računala, pa vidi onda. Probaj dići windowse iz Safe moda, pa probaj prošvrljati kaj bi moglo smetati. Predlažem da odvrtiš memtest za memoriju, a i bilo bi dobro da probaš sa drugim napajanjem...:fiju:

Zaboravio sam reć da je na grafičkoj bio napuhnut jedan kondenzator, ali je on zamjenjen. Grafička je testirana u drugom kompu i tamo radi. Napajanje je ok jer mi vrti drugi komp bez problema. Win su instalirani na novo i nema nis programa pa mislim da i ne treba nis gasit. Ploča ima i integriranu grafiku i probao sam s njom i nije mi ni jedanput blokiralo, samo je problem šta mi slika trese i ne vidi se dobro, bit će da je otišla integrirana VGA.

Joke 15.04.2010. 21:37

Sto ima u Event viewer pod (system) kakvih errora?
Je li sa hardom sve ok, jesi probao zamjeniti kabel?

trpi123 18.04.2010. 03:25

i ja bi ciljao prvo na napajanje ili memoriju. napajanje je iskreno sit to valjda znas.

Braja 18.04.2010. 14:49

ako si siguran da je napajanje ispravno
probaj sa memtestom za memoriju,
probaj hdd regenerator za hard
tj skini si boot cd i bootaj sa CD-ROM-a
pa istestiraj komponente ako su ispravni napajanje, hard i memorija
za grafičku kažeš da si probao i da je ispravna
ako je to sve ispravno ili je drapila ploča
ili ti se možda procesor pregrijava
imao sam svakakvih doživljaja
ali prvo probaj istestirati memu i hdd
ideš procesom eliminacije kvara