![]() |
Ventilator "prdi" na Coolermasteru
na bočnoj strani kučišta, jako se čuje i morao sam ga isključit. mogu li ga ikako utišati?novo je kučište.
|
Kako je spojen?
|
Pa možeš smanjit brzinu okretaja pomoću nekog potenciometra, npr FanMatea 2.
|
Jako se cuje,sigurno nije protok,pogotovo ako prdi :D.
Vjerojatno lezajevi otisli,daj usporedi s drugim ventom na kucistu. |
spojen je preko kabela na napajanje, ne znam sto napisat u vezi toga HEHE.
svi drugi rade uredno, osim ovoga. |
DA! Ja također imam taj vent i isto prdi....vent dobiven sa novim kučištem.
|
Koje kuciste uopce :D?
|
cm 690?
ti svima prde xD |
Citiraj:
Pa kako zaboga moze tako prdit prokleto bilo? tko ga j... iskljucio sam ga. |
ma ja sam zaštopao rupe viška...
ako baš želiš,napravi distancere od gume,može pomoći... |
Meni nakon 2g jos uvijek ne prde :D.
|
Ima i za vase prdave ventove rjesenja by Bubba.
Nije vam palo na pamet pogledat sticky. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=22347 |
A da kupis drugi ventilator?
Ili probaj stavit kao sto je kolega rekao distancere. |
Ti bočni ventilatori su najveće zlo koje može biti u kućištu jer rade više štete nego koristi... :)
|
sve skupa nisam zadovoljan nikako s tisinom rada..
|
Citiraj:
|
Jedino u takvim slucajevima kad su uska kucista. Ja takodjer imao na TT Mambo 80mm vent na bocnoj strani,nije nista spustao temperaturu proca a puhao direkt po ventu od proca,cak sam "tunel" napravio i kada sam ga maknuo(skupa s ventom) temp proca je bila manja :D.
Dosta off topic-a Mozda vent na tom CM690 prdi sto je preblizu stranice?!? Da li prdi kada se odmakne od stranice ili stavi negdje drugdje? |
venitlator je točno NA stranici. na njoj je direktno.
|
Probaj ga skinuti i drzati u ruci te onda vidi dal' "prdi". :D
|
ok.. ocu!
al iskljucen je i bez obzira na to ,i dalje mi nije bas tiho sve skupa. |
Ili ispod naljepnice na ventu, skinut onaj plastični/gumeni čepić i mali ulja za finu mehaniku nakapat. Ak nemaš, možeš i malo wd 40 našpricat. A za ostalo utišat, nabavi potenciometar. Ja sam preko ebaya kupio no name potenciometar za 60 kuna (hong kong, za 4 venta) i prezadovoljan sam ;)
|
Citiraj:
Do sad sam promijenio 5-6 kućišta svakakvih veličina s raznim sustavima hlađenja i najbolje mi je ovo što imam sad. Cijeli komp se bez problema hladi s ukupno tri ventilatora na manje od 1000 rpm, čak i kada je u sobi 30°C... |
Meni radi cijeli dan i stvarno bude hladan ko Sibir. Tu nemam nikakvih zamjerki. Zapravo da ne bih trazio dlaku u jajetu, nije on ni bučan, nego mi se to tako možda čini, jedino me taj vent bio zeza ali bude li mi se dalo napravim kao šta je gori opisano, čini mi se dobar savjet.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:29. |