PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Overclocking (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Power Supply (PSU) rebranding list (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=18545)

del 12.03.2005. 08:11

Power Supply (PSU) rebranding list

Below is a list of power supplies you will see for sale followed by the companies that actually manufacture them:

A+GPB- Topower
Akasa- Enhance
Antec- ChannelWell
Aopen- FSP Group
Aspire- Youngyear
Athena Power- Topower
Chiefman- Powmax
Chiefmax- Powmax
Chieftec- Sirtec
Coba- ATNG
Coolermaster- AcBel Polytech
Coolink- ATNG
Coolmax- ATNG
Demon- Powmax
Enermax- ChannelWell (?), Topower (?), Topower (?), Wintech (?)
Enlight- Sirtec
EPower- Topower
Fortron- FSP Group (same company)
HighPower- Sirtec (same company)
Hi-Q- FSP Group
Hi-Val- Topower
Logisys- Youngyear
Lead Power- ChannelWell
Mad Dog- Topower
MGE- Youngyear
OCZ- Topower
PCMCIS- Topower
PC Power & Cooling- FSP Group
Powerman- FSP Group
Powmax- Ultra
Raidmax- Topower (XP Series)
Rosewill- ATNG (AP models), Youngyear (RE models)
Silverstone- Enhance
Sparkle- FSP (same company)
Startech- ATNG
SuperFlower- Topower (same company)
Tagan- Topower
Turbolink- ChannelWell
Thermaltake- Sirtec
TTGI- Topower (older ones), Youngyear (newer ones-?)
Turbolink- ChannelWell
Ultra- Wintech, Youngyear (X-connect ?)
Ultra X-Finity- Wintech
Vantec- Topower
XClio- FSP Group
Zalman- FSP Group
Zippy- ?

Disclaimer- this is by no means a comprehensive list and may not even be totally accurate. Many of them have been verified, but there may be variances within a product line. Also, just because the same manufacturer OEM'ed a product for a vendor doesn't necessarily mean that it is the same as a product from a different vendor since a vendor may take the OEM product and upgrade it with better components or they may give the manufacturer a tighter set of specifications.

:clap:

komer 12.03.2005. 09:13

jos da si se potrudio i napravio specifikacije,znaci amperaza i te sheme bilo bi ti odlicno!

Emissary 12.03.2005. 15:51

Kakve ovo veze ima s napajanjima???

komer 12.03.2005. 17:56

i mene isto zanima!ja reko da napises kolko ima koje ampera na pojedinim railovima!

BrunoZG 12.03.2005. 18:05

kak milsis koje amperaze , ?:rolleyes:

Pa on je nabrajao proizvodjace a ne modele.

A ako sam ja dobro shvatio spisak onda za fortron pise krivo,jer fortron ne radi nego za njega rade

A za Enermax sve upitnici ...:)

Citiraj:

Originally posted by komer
i mene isto zanima!ja reko da napises kolko ima koje ampera na pojedinim railovima!

Bubba 12.03.2005. 18:16

Citiraj:

Originally posted by del
a ewo ti akronima ko bonus :o
/megaturboultrasnip

Osim sto je pola akronima netocno napisano/objasnjeno, what's your point?

komer 12.03.2005. 18:30

mislim da se mogao bolje potrudit i za svakog proizvodaca navest modele i kolko ima ampera na +3.3,na +5,pa na +12 itd...ovak i nije nekaj,a pogotovo za sticky!

Emissary 12.03.2005. 19:31

Korisno je, ali za sticky bi morale bit i amperaže barem 50 modela napajanja na našem tržištu.:)

Vedran 12.03.2005. 19:55

Citiraj:

Originally posted by BrunoZG
A ako sam ja dobro shvatio spisak onda za fortron pise krivo,jer fortron ne radi nego za njega rade
fortron je marketinško ime kompanije zvane fsp == fortron source, tj. osim što prozvode masu napajanja za druge, svoje proizvode plasiraju na tržište imenom fortron...

nadalje, imho bilo bi glupo stavljat amperaže na sticky pogotovo zato što ih se onda može nabit stotinu+... uostalom amperaže ne govore ništa konkretno o napajanju, osim što ga svrstavaju u određeni rang (što čini i deklarirana snaga proizvođača, barem onih respektabilnih). ako će se već radit nekakav psu sticky, onda se treba temeljiti isključivo na iskustvima ljudi koji imaju/su imali kontakata s povećim brojem napajanja (sky recimo? :)), i to prema par faktora: pouzdanost/kvaliteta, buka, zagrijavanje, specifičnosti...

a ovo s akronimima mi stvarno nije jasno otkud je uletilo... :confused:

BrunoZG 13.03.2005. 15:26

dal je bilo prvo koka ili jaje??

Dal je fortron 350 W koji je postal pojam tu, proizvod enhance/delta ili nekog trečeg ili fortrona?

Enermax je definitivno enermax, to kaj neko jos moze rebrandat/rebage je druga stvar

Upravo kao sto radi fortron sa >DELTA , ENHANCE i ne znam s kojima sve...

Vedran 13.03.2005. 17:49

Citiraj:

Originally posted by BrunoZG
Dal je fortron 350 W koji je postal pojam tu, proizvod enhance/delta ili nekog trečeg ili fortrona?
definitivno samog fortrona (tj. fsp), ne znam odakle ti ovo da fortron rebrandira delte i enhance... da si otvorio barem jednog fortrona vidio bi da na pcb-u napajanja da ima fino otusnuto fsp blabla (model), istu tu oznaku na pcb-u vidio sam na zalmanu (300w čini mi se) prije nekih godinu dana...

rendula 13.03.2005. 22:27

Citiraj:

Originally posted by komer
mislim da se mogao bolje potrudit i za svakog proizvodaca navest modele i kolko ima ampera na +3.3,na +5,pa na +12 itd...ovak i nije nekaj,a pogotovo za sticky!
ak se tebi da pisati specifikacije svakog modela svakog proizvođača slobodno, mislim da će ti trebati puno vremena.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:31.