![]() |
Ne radi mi PATA
Imam ploču pod "moj komp" i izgleda da mi je pata kontroler na ploči odapnuo, a kako imam jedan pata hard na kojem je jedan program za knjigovodstvo i radi samo na tom hardu, tj ne mogu ga instalirat na novije windowse ni slično a i podaci koji su u njemu ne mogu se kopirati, tak da sam prisiljen imati taj pata hard, naime vidim da postoji neki PCI to PATA adapter, košta 80kn, ali ne znam dali on može bootat windowse, ima tko kakvih iskusvta s time?
|
Jesi provjeril da ti PATA nije disablean u BIOS-u?
|
Ali nisi uopce napisao posljedice. Da li nadje HDD u BIOS-u? Jel su master/slave i sl. "gluparije":D dobro namjestene?
I da,pogledaj dobro jel ukljucen kontroler u BIOS-u kao sto kolega Facelessone kaze. Jer si vjerovatno prilikom prvog ulaska u BIOS rekao sam sebi "ma ovo cu iskljuciti,tko to jos danas koristi" :D |
da u biosu je ukljčena PATA opcija, hard ne prrepozanje u biosu zati jer se neće niti upalit, tj čujem da ne zuji a inače zuji kad radi, kad odštekam taj pata kabl a molex ostavim i kad palim komp onda čujem da hard zuji tj radi a čim stavim i pata kabl kak se već zove ne radi uopće, napominjem da u drugom kompu radi normalno..fkt ne znam..jer zna tko dali može ova pci to pata kartica bootati windowse jer mi je jedan formaš ponudio tu karticu tak da isprobam onda eventualo to
|
Jesi probao s drugim kablom?
|
jesam...i probao sam s tim kablom i na drugom kompu i tamo radi...tak da je vjerojatno do matične onda :/
|
Ipak mislim da ti je ploča uzrok. No, imaš garanciju 3 mjeseca ;)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:40. |