![]() |
Hard diskovi se sami prebacuju u RAW
imam problem sa diskovima
WD 640GB Blue mi se prebacio sam od sebe u raw... kad am si spasio podatke sa eausus data recovery i ponovno taj disk formatirao u ntfs drugi disk mi se nakon ponovnog bootanja prebacio u raw :fuming: Seagate 320GB... dok drugi disk se u biosu vidi al u windowsima ne...zanima me zašto se to događa na win7 ultimate... 2mj. je sve radilo ok |
Jesi provjerio te diskove sa alatom od proizvodjaca ok sve sa njima?
Vidis li ovaj drugi disk u disk managmentu? Desni klik na my comp -> manage -> disk managment |
da u diskmgmt mi veli da je L: 298GB RAW healty (logical drive)
L:\ is not accessible disk structure is corrupted and unreadable.... a prilikom bootanja checkdisk mi veli da je L:\ NTFS više neznam kaj da radim glupo mi je ponovno spašavati fajlove ako će mi otići drugi disk kad ovaj osposobim itd..... koliko W troše diskovi ja pretpostavljam da je problem u napajanju |
očajnički pokušaj bi bio da probaš staviti nove kablove...
a što se potrošnje tiče, ne vjerujem baš.... ali nikad se ne zna... http://ixbtlabs.com/articles2/storage/hddpower.html sve ovisi kakvo je napajanje... |
Citiraj:
probao sam sa oba i isti je slučaj.... čak sam probao jedno ručno upaliti na ATX konektoru zel i crn žica da pokreče 2 diska a drugo je sve bilo normalno.. jeli možda neka greška sa win7 ili nekaj tako jel nemogu imati 4 diska u isto vrijeme.... da mi recimo nisu dva diska uzela isti br npr. Disk 0 C:\ Disk 1 D:\ Disk 2 E:\ e sad možda je zadnji pod istim brojem pa ga win ne vidi.....????? prvi put ovakvo nešto vidim i čujem za to al surfajuči po netu svi imaju slično rješenje spasi podatke i formatiraj disk u ntfs.... to mi nije problem napraviti al zar je normalno da se to događa svako bootanje EDIT: evo sad sam pogledao u diskmgmt.msc da mi se diskovi svako malo promijene Disk 0... mi je sad Disk 1 |
dali ima netko nekakav prijedlog šta se događa?
|
Probaj to rjesit sa Test Disk, izgleda da je u MFT-u zayeb..
Iako bi ja napravio najprije backup podataka (recovery), i uz to promjenio i PSU. :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:26. |