![]() |
Visoke temperature i naponi nakon updatea BIOS-a
procesor i ploča iz siga, do sada nikakvih problema s njima do nedavno. Napravio sam update biosa na najnoviju verziju (F8) i sve prošlo bez problema. Osim jedne stvari....pogledam ja temperature,a ono temperatura i idle blizu 60 stpnjeva. mislim si ja nemoguće,pa uvijek se kretala između 30-35 u idle i do max 60 u loadu. Gledam danas malo napon i vidim piše 2.5 za procesor i 3.34 za memoriju?! To nije baš normalno,zar ne? Vratim na defaultne postavke, ista stvar. vratim stari bios. ponovo ista stvar. Jel mi netko može objasniti ovaj fenomen? Ne bih baš htio da mi procesor pregori :)
******************** |
sta kaze bios, kolike su temperature tamo? inace da jesu ovakvi naponi vec bi odavno izasao bijeli dim i imao bi najljepsi miris na svijetu.........
|
Najvjerojatnije je problem u everestu, čim on detektira 2.5V na CPU Core.
Pogledaj temperature sa sviježe instaliranim core tempom ili nekim drugim poznatim programom za mjerenje temp. Probaj napraviti i reinstall everesta jer je moguće da se zbunio pošto si promjenio bios. |
Citiraj:
Bios također pokazuje visoke vrijednost napona iako je ručno stavljen napon na 1.3 V za procesor i +0.025 za memoriju, a temperaturu -15 C :D |
ako baš nemaš više nikakve ideje, odi na gigabyte download centar
http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...nter_List.aspx pa pusti čarobnjaka nek provjeri verzije sw za mobo koje imaš instalirane. također odi na amd support i skini drivere za procesor te one qool & quiet... to je nekad znalo pomoći... moguće je da je update biosa malo zbrćkao stvari... |
Citiraj:
|
a da probaš vratiti bios na staro?
|
Citiraj:
|
:hitthewal: visoka aktivnost sunčevih pjega i protuberanci....
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:49. |