![]() |
NVIDIA EN8500GT ugasi komp prilikom instalacije drivera
KONFIGURACIJA:
CPU - Intel Celeron 2.8MHz Maticna Ploca - FUJITSU-SIEMENS P5SD1-FM2 RAM - 1536 MB DDR-SDRAM HDD - WDC WD800JD-55MUA1 80GB VGA - NVIDIA EN8500GT Silent 512MB PSU - 350W OS - Windows XP Service Pack 3 ---- Problem: Prije tjedan dana kupio sam novu graficku(NVIDIA EN8500GT Silent 512MB) ,instaliro driver koji je dosao uz nju(NVIDIA Forceware 169.21),igrao igre,surfo,gledo filmove 2 dana i radilo sve fino ako izuzmemo da mi se dva puta samo zaledio ekran i nista nije htjelo,ni mis ni tipkovnica nit se cuo zvuk ikakav,restartiro komp i haj dalje 3. dan koristenja te graficke kod paljenja bezze neke igre koja zahtjeva GPU od 64MB zaledilo sve,probam nesto micat mis>nece,restartiram komp i zaledi kod dizanja windowsa na onom loadingu sa WIN logo-m,probam par puta>nece Reinstall windows,instaliram sve drivere i zadnji taj od graficke i taman da se zavrsi instalacija na ekranu sve crno i pojavi se mala crtica ''_'' u gornjem lijevom dijelu ekrana i ona kao BLINKA,nista PC upaljen,radi,samo ta crtica Bez drivera sve stopa,neradi nista fino,sporo otvara sve,pomaknem mis i strelica na ekranu ode se pomakne ali joj treba x50 vise vremena nego kad je sve fino radilo,i nakon nekog vremena PC se iskljuci,pipnem graficku Restartiram PC probam ponovno instalirat driver opet isto,probam instalirat preko DEVICE MANAGER-a,restartira mi PC,windows se digne,dolje desno na ekranu mi javi da je pronadjen novi hardware(NVIDIA EN8500GT Silent 512MB) i odjednom ekran CRN i opet vrazja crtica blinka.A bez drivera u DEVICE MANAGER-u mi javlja da AVG neradi ispravno jer nema drivera. Nijedan tool sto sam probao za pronalazanje hardwarea i drivera uopce ne ocitava graficku(cak je nema ni tamo pod Adapter Informations)-> probam neku bezze od 1 MB u drugi slot(NE PCI) i nju svaki tool ocitava.A kad pokusavam taj driver instalirat ono instalacija tece fino(pronadje graficku i sve krene fino) Nije mi jasno kako je prije radila umal savrseno a sad nece ni da driver instalira,dali sam ju sprzio? dali mi je pci-e slot sprzen? A nemam drugu PCI-e karticu da provjerim jeli do kartice ili do maticne(niti znam nekog sa PCI-e karticom da probamo). Pokusavao sam: -reinstall windows (vise puta...) -mjenjati ram(procitao sam negdje da i on moze stvarati probleme) -iskljucivanja svega osim 256 MB rama,graficke i CPU-a(mislio sam da mi napajanje nemoze potegnut to) -ubacivati graficku od 1 MB u drugi slot(obicni neki ima ih 4-5) i ona radi(zato mislim da bi nesto trebalo biti oko graficke ili slot-a za GPU) Da ponovim ukratko ako sam gore zapetljo: Driver bilo koju verziju za ovu graficku probam instalirat i restartira mi PC. Graficku nijedan tool za pronalazenje drivera ne prepoznaje a DEVICE MANAGER kaze da ima problem sa tim HARDWARE-om. Sve upucuje na to da je ili graficka riknula ili pci slot,a opet graficka bez drivera upali komp,mogu dignuti najvecu rezoluciju sto ona podrzava ali sve stopa,te se apsolutno nemoze ni 10 minuta izdrzat na kompu,te se ponekad samo ekran iskljuci,dirnem graficku < VRELA. Malo sam ga zapetljo te se ispricavam odmah radi toga,samo sam htio da vam pruzim sto vise informacija o mom problemu koji nemogu da rijesim a problem cak i ja kad malo razmislim nemam pojma ni u cemu je problem :O (sve radi sa drugom grafickom,ova radi bez drivera ali se iskljuci nakon nekog vremena,driver nemogu da instaliram :S ) |
Citiraj:
Jbga, riknula je, jer tek sa driverima ona dobije punu snagu i taktove, a kod tebe je frka onda. Iskreno, ta grafa i nije bas vrijedna nekog daljnjeg truda, probaj na trznici nac nesto slicno za 100-150kn. |
Jesi probao staviti novije drivere od navedenih? Ti koje si dobio na cd-u su prastari.
http://www.nvidia.co.uk/object/winxp...3_whql_uk.html |
ili probati ovo http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=161888
|
Kaže čovjek da je grafa nova. U tom slučaju nije zrela za pećnicu nego reklamaciju.
|
probavo sam i noviji ali ne taj nego ("nv19107") i ISTO se ponasa kao i sa onim starijim sto sam dobio sa grafickom :S
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:26. |