![]() |
problem kod frenda!
posto svi znaju o resetiranju kompa kad frend pokrene neku igru,osim ut2k4, znaci CS,ut99,mortal kombat,nba...pokrenem prime i vuru vremena ga vrtim i sve ok,o errors/0 warnings
naponi su stabilni s obzirom na maxpower napajanje,+3.3v=3.254v,+12v=11.984,+5=+5.04 neznam kaj da radim,BSOD kad se javi kaze mi da pogledam disk space,ima par gigi slobodno,isto tako kaze da u biosu desejblam bios caching/shadowing ali ja nemogu to nac,radi se o ami biosu i stvarno nemam pojima kaj da radim.....fleshat bios mozda?koji bios maticna je soltek SL-86spe2,intelov chipset 865pe |
Grafička je??
neka koja pije jako puno struje? |
ti4800se
|
Pojavljuje se uvjek u pravilnim razmacima na istim mjestima igara?
Ili kako kada? |
niti ne ude u igru,znaci klikne 2 puta i ono zacrni se ekran kao da se pokrece i onda BSOD!jedino ut2k4 radi bez ikakvih rusenja!
|
Ne znam, ovak mi zvuci ko da bi mogo bit problem sa driverima....
a da probate nainstalirat friske windowse sa friskim friverima za plocu AGP i graficku? |
vec napravljeno par puta i opet isto!
|
Slican problem je imao i moj frend sa xp1700+ na msi maticnoj (sa via chipsetom, mislim). Zamjenili smo sve zive komponente (memu, grafu, hard, napajnje) i problem je uvijek bio isti (i pod win xp i pod win98se). Tako da je vjerojatno maticna nesto u klincu (sumnjam da je proc skuren) jer jedino nju nismo probali zamjenit za neku drugu.
Mozda da jedino probate bios flashat iako ni to nije pomoglo kod mog frenda.... :mad: |
OK, po dosadanjoj dijagnostioci kvar nije softwareske prirode..
Mozes uzet svoju graficku i stavit je kod frenda? Ako radi jasno je... Ako ne radi preporucil bi da stavis i svoje napajanje... |
da probat cu to,ali problem je kaj BSOD javlja da trebamo iskljucit u biosu bios cacheing/shadowing ali to ne postoji......niti clrCMOS nije rezultirao uspjehom,a sad ja svcoju grafu na maxpower necu nikad pa cak ni onda prikljucit:)jednom sam imo srece kad mi je samo napajanje otislo i od onda na srot napajanja ne spajam svoje komponente!!!!
|
Onda, prvo spoji svoje napajanje a ostavi njegovu graficku...
kaj se tice onog teksta o mjestu na hardu t o je glupost, meni je to znalo napisat kad je uzrok bilo slabije napajanje, ali jako rijetko, nikad vezano sa pokretanjem nekog programa , i bas nikad igre.. iako s ekod mene ne vrte bas razne igre... Shadowing u biosu je svakako preporuceno iskljucit kao i bios cacheing....iako cisto sumnjam da je to razlog... |
a cuj,ja nemrem nac taj shadowing /cacheing!hebiga al vrijedilo bi probat!
|
Ja sam to imal do sad na svim pločama, obo je 4ta..
bios je uvijek bio awardov |
A nisi ni napisal jel komp klokan?
Probaj smanjit i agp na 2x ili 1 x kolko mozes u biosu... |
nije komp zivotinja:)
nije clockan! |
Citiraj:
nije moj komp životinja a nije ni klokan kuzite sorry zbog offtopica |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:46. |