![]() |
Ekran ostaje crn nakon dizanja Windowsa
Pozdrav, imam problem s kompom kojem nakon što se upali, proradi BIOS, i screena za Boot Windowsa, dakle sve sasvim normalno (nema naznaka o kvaru na tim dijelovima), ekran ostane crn a svi dalje zvukovi se čuju. Dakle to su zvuk koji ispušta win nakon bootanja, meni još recimo skype...msn...sve se ulogira i računalo radi!
samo je tu problem što nema slike:hitthewal:! Još kao dokaz da radi normalno iza tog crnog ekrana jest to da sam pomoću win-tipke+strelica gore+enter+desno+enter (znam napamet :P) u koracima ugasio računalo. također ispusti zvuk koji se čuje prilikom gašenja kompa i rikne normalno. ima li itko iskustva s ovakvom vrstom kvara i možete li pomoći oko rješavanja? Hvala! |
Je li monitor uštekan u primary DVI/VGA izlaz od grafe? Jesi pokušao ući u safe mode?
Ako ništa od navedenog ne daje rezultata probaj s drugom grafom pa vidi ako se problem ponavlja. |
sigurno grafa, ako je tako ka sta kazes....
meni se znalo dogadjat da zna monitor zablesit, pa san isteka iz njega i spojia u drugi....i tek nakon toga radi |
Citiraj:
a jel moguće da se radi o grafi kad ja dok upalim komp vidim sve screenove do onog najbitnijeg :P? i windowsov onaj s load barom, gdje je logo netom prije što je ostao crn?:care: |
Gotovo sigurno graficka, imao sam slican problem s prastarom MX440, komp se bootao jedino u safe modeu, normalno ili nije bootao (crn ekran kao kod tebe) ili bi se pokrenuo i onda freeze pa reset.
|
ljudi sve radi normalno sada :D, puno puno hvala i samo još nešto :P...
što se ako znate točno događalo s mojim kompom sada to vrijeme kad je ostao crn ekran? i nedavno, pa....par dana prije neg se to dogodilo sam čistio grafu od prašine, izvadio kilu i pol prašine...radila je već na 80°C skoro :P, pa sam reko čupaj brate prašinu van :D. a mislim si kupit hladnjak za nju i sada nije baš puno niža temp...neki scythe ili zalmanov...preporuke :D??? |
Promjeni pastu na njoj pa vidi kakve će temp bit,ak nebu ništ bolje s novom pastom onda zemi scythe musashi ili ac s1 recimo
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:23. |