![]() |
(riješeno) ASRock ALiveNF6G-VSTA - problem s BIOS-om, "CMOS Checksum Bad"
Evo jos jedan problem sa plocom!
Naime sve instalirano kako treba, ugasim kantu...odspavam cca sat vremena i upalim komp te me doceka fina poruka tipa "cmos checksum bad..." Tu mi ponudi F2 za setup, F11 za nesto itd. Onda udem u BIOS gdje je sve naravno resetirano tj. na default postavkama. Probao i ccmos no problem je i dalje tu. Ima tko ideju u cemu je problem!? P.S. Kada napravim restart Win se sasvim normalno dignu. |
Promjenit bateriju?
|
Citiraj:
Ima netko ideju u cemu bi jos mogao biti problem ako to slucajno "ne upali". Komp evo sada radi, radi i cim napravim restart no cim je ugasen neko vrijeme izbaci mi taj "ccmos". Malo mi je cudno kako to da je u tako kratkom vremenu otisla baterija jer sam imao ploce puno starije od ove koje su radile kao i prvoga dana....pogotovo im se nije baterija shebala. |
|
Citiraj:
Vidjeti cemo sutra nakon promjene baterije. :amen: Ako ni to ne pomogne onda mi je prodavac dao neispravno MBO, ali mislim da nije to u pitanju. Makar cudno jer kaze kolega k1klop da je plocu izvadi isti dan i da je kod njega radila ok......cudno da je baterija otisla u par sati kako ploca nije bila u kompu. :fiju: |
Rijeseno novom baterijom!
Thumb down osobi koja mi prodala MBO, jer nemoguce da se baterija istrosila za par sati! :kafa: Moze lokot! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:18. |