![]() |
Računalo se ne želi bootati
Pozdrav ljudovi.
Dešava mi se sljedeći problem prilikom paljenja računala; 1)Upalim računalo, dode mi do onog ekrana gdje pokazuje naziv matične i blokira. 2)Upalim računalo, prođe taj ekran od matične, blokira na idućem koraku, prikaže samo ovakvu _ u gornjem lijevom kutu monitora i blokira 3)Upalim računalo, dođe do bootanja win (onaj ekran gdje se one kuglice kao kotrljaju) i blokira. Dakle, kao što možete vidjeti, računalo mi često blokira :) Ali da stvar bude zanimljivija, nakon što ga pet šest puta resetiram, system se uredno boota, i onda bude upaljen po 4-5 dana bez problema, nikakve greške, errori, i slicno. Nisam siguran sto vam sve treba od podataka o konfi mog racunala da vam pomogne dijgnosticirati problem, ili koje sve testove trebam provesti, pa bi molio da mi pomognete... hvala :respekt: |
|
Citiraj:
|
Skeniraj disk HD Tuneom na errore.
|
Problem je vrlo vjerojatno na relaciji MBO - SATA kabel - HDD tako da kreni s tim. Ako u BIOS-u možeš odrediti vrijeme prije detekcije diska, stavi recimo na 5 s.
|
Citiraj:
|
Nemoj skenirati prije backupa! Ako kasnije radi OK, onda je neki bug kod inicijalizacije...
|
Pokušaj i sa promjenom SATA kabela i ukopčaj ga na drugi SATA konektor na ploči ako HD Tune ne nađe ništa.
|
Skenirao, nikakvih problema i grešaka.
Inače, sad sam skužio da je moj disk ATA, tj nije SATA . Ako vam to šta pomaže * |
Citiraj:
Probaj zamjenit kabel (80-pinskim). |
ako promjena kebela ne pomogne probaj dici hirensa pa sa njega prvo memtest, pa ako on ne nađe ništa onda hdd regenerator
|
Citiraj:
|
Probaj drugo napajanje. Klasični simptomi za napajanje kojem su kondenzatori na umoru. Ne želi startati a kada starta onda radi OK do slijedećeg gašenja...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:39. |