![]() |
čudnovati prikaz brzine spajanja na net?
Zadnjih dana mi se komp spaja na net uz nebulozni prikaz brzine od 921,6 kbps a služim se Carnetom /dialup. Povremeno se iskaže "normalna" brzina, najčešće 44,5 kbps. Ima li neki pozdani program koji mjeri realnu brzinu?
|
Nekad su za to krivi driveri a nekad i ISP ima problema.
Za neki program ne znam ali najbolje rjesenje bi bilo testirati brzinu na: http://bandwidthplace.com/speedtest/ |
koji modem imas?
|
Imam Modem Intel(R) 536EP V.92
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
b. COM port c. LPT port d. interni (PCI) e. PS2 port f. VGA ulaz h. IDE kanal i. SATA kanal j. paralelno s FDD |
Ne kužim odveć ova pitanja, no, modem je interni i do prije par dana je pokazivalo normalnu vrijednost brzine , najčešće 45,2 Kbps. U stvari me zanima koliko se toj brojci može vjerovati?
|
sve je relativno - pa i brzina :D
negdje u propertiesima modema ti je zadana highest speed 912 etc etc Nejvjerojatnije riješenje krivog prikaza probaj riješit s ovim: Right click My Network places -> Right click konekciju -> configure modem i odaberi 56,000... al' ne zaboravi: e=mc2 :beer: |
Imam isti problem s istim modemom. Ako to uopce mogu nazvat problemom obzirom da je modem odlican.
BTW i susjed mi je kupio isti modem i guess what???I njega ludo spaja :beer: |
jedan moj frend ima taj (vražji) modem, dok se spajao preko T-Coma, brzinu je prikazivao normalno, a kad je prešao na Globalnet pokazivao je vrijednost koju namjestite pod opcijom Modem Configuration ---> Maximum Speed(bps). NIje nikakva greška, ja smatram da je to do ISP-a.
|
ne to je do drivera od modema
|
Post sam postavio kad je taj problem počeo, no u međuvremenu se ispostavilo da je svako spajanje koje biva prikazano sa tom sumanutom brzinom, ujedno i sporo i kilavo surfanje i otvaranje stranica. Kad se diskonektiram pa u sljedećem spajanju brzina bude pokazana kao 45,2 kbps onda je i realna brzina ok. Koincidencija ili što ?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:02. |