![]() |
pitanje u vezi clockanja GPU-a
imam radeon 9550. gigabyte.
omega 2.5.97a driveri. dva ventitaltora koji graficku drze zbilja hladnom,ali svejedno ne ide mi preko 400/230. stock su 250/192. maloprije sam stavio na standby, i kad sam digao ponovno,cijeli ekran mi je biop sharen. graficka hladna kao led. u cemu moze biti problem? biose nisam mijenjao. sa ati toolom sam clockao. maticna je 4xagp, jeli to mozda nesto znaci? procesor 1700xp @1500. i to je prilicno to. :) |
Koja je memorija gore? jel hynix 4ns?
|
Kod mene je taj Hynix i grafa ide 415/536, možda mrvu više.:)
|
Moja Abitica ide 470/540
|
je hynix je gore. cim stavim na 405/237, u ati toolu javlja artefakte. pm. :fuming: :rambo:
|
sad sam dogurao do 405/250, bez artefakta u 3dmarku 2003, okruglo 3000 bodova.samo sto je memorija poprilicno topla.ne znam do kuda to smije sto se toga tice?
da li ce se moci frekv vishe dignuti promjenom biosa, i koji ste stavljali ako je tko moddao istu ovakvu? |
Ma to ti je negdje maksimum, nemoj očekivat više. Moja je išla do 416/253 i čim malo više dignem pojave se artefakti. Nećeš ništa postić stavljanjem boljeg coolera, vjeruj mi. I nemoj stavljat pasivce na memoriju, ako između nemaš neki dobar vodljivi materijal. Ja sam bio stavljo neke aluminijske i maksimalna frekvencija mi je pala za nekih 5-10 MHz.
|
Pretpostavljam da misliš na CoolerMaster ARC samoljepljive.
|
hvala illuminator.
vidio sam u hgspot ua zkupiti pasivce,coolermaster cini mi se, 10kom za 40kn samo sto su velicine 10x10 ili 12x12, a moja memorija je 10x22. ma ljuti me sto nece.bas radi tog "dobrog" oc-a sam je kupio, a kurac. recimo da mi stabilno radi negdje na 400/230. sve preko toga je na kratkotrajno. da li je bitno sto je maticna 4xagp? i ako mozda znate zasto mi se nakon 10minuta vraca samo na default postavke,a u atitoolu iskljucim bios lock? |
moja Fx 5200 ide do 433/312 bez problema-evo bas san je danas clocka i stavia na memoriju par Home made pasivaca,a i ispod njih artic silver ceramic:beer: ,ali je i dalje vruca :fuming:BTW: Koje hladjenje da stavim da je bar spustin na 80:D :fuming: :fuming:
|
@ atha
coolermaster-ovi pasivci su 10x20, imaš alu i bakrene i imaju ti dole samoljepivu traku s kojom ih zalijepiš. ja sam ih dosad stavio na dvi grafe i nisu mi nešto poboljšali clockanje (možda 3-5 MHz) ali su mi rami hladniji. |
u hgspotu imaju ove:
Naziv Cooler za grafičku karticu pasivni COOLERMASTER SAC-P01-UB, aluminijski, plavi: Materijal izrade hladnjaka Aluminij Dimenzije 12.6mm x 10mm x 11.4mm sto se tice rijeke ,u hgspotu znaci nema, ve-milu nema, ventex nema nista od dodatne opreme.... |
ja sam mislija na coolermaster ARC-UO1 i CRC-UO1 (više ih nema).
|
vi kojima memorija ide do 260-270, koliko je topla ta vrazja memorija? :clap:
|
Ventilator puše sa dna kućišta po grafičkoj i memorija se ugrije dosta poslije malo više gaminga, ali ništa strašno.;)
Imam CM ARC na njoj.:clap: :fuming: |
ja sam napravio neko homemade aktivno hladjenje za graficku. nesto slicno kao one monade vga silencer, dva venta u kucistu od plexiglasa, psaivca mi drze ledenog. :) :beer:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:34. |