![]() |
ADSL-puca veza
pozdrav! imam problem sa konekcijom, tj u zadnje vrijeme puca veza konstantno, nekad dnevno do 2-3 puta, a nekad u satu po 10tak puta, (rijec je HT:mostar 10 GB paketu) kako sam presao na veci paket i uzeo novi modem 4-portni+wireles, dok sam prije koristio manji paket i obicni adsl modem nije bilo nikakvi problema, modem (Billion 5200G RD ADSL2+) je konfigurisan prema uputama od provajdera, i da jos napomenem da adsl koristim na dva PC-a, iako cisto sumnjam da je u tome problem jer veza puca i kad se internet koristi samo na jednom PC a desava da se da puca cak i kad ne koristim internet, recimo ustanem ujutro, ugasen PC a na modemu gori crvena lampica tj pukla veza...lik koji radi u poslovnici HT mostar mi je rekao da je najvjerojatnije problem u adsl kablu, jer je onaj plasticni dio sto se usteka u modem napukao, ali cisto sumnjam da je problem u tome jer je stari modem sa istim kablom radio godinama.... i nikad nije pucala veza... ???? u cemu bi mogao biti problem? unaprijed hvala... |
lako moguće da je do tog konektora, probaj ga zamjenit pa onda vidi da li će biti isto...
|
Citiraj:
|
ovak, pokušaj malo pratit snr margin i line atteution parametre u routeru. al meni smrdi na taj kabel koji kažeš da je star par godina. ja sam imo jedan isto tak malo stariji koji je bio očito na jednom dijelu pošteno nagažen, pa se bakrena žicica unutar kabla malo stanjila, i uzrokovala probleme kakve ti imaš... a to kaj je radilo sa starim modemom, nemora bit nikakva garancija. digitalija je kolko ja znam dost osjetljiva :D
|
ja imam Kasdu koja je stara negdje 5 godina, i imam problema sa konekcijom,to su mi rekli da je do modema...
|
Citiraj:
nema ti smisla ju brisat iz device managera, radije ju disableaj |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ovak, sad ne stignem tražit manual od tvog routera jer sam u žurbi, no, reći ću ti malo objašnjenje onog posta gore. dakle, SNR je signal to noise ratio. u principu broj, koji prikazuje omjer šuma i kvalitetnog signala. za ovo je u principu da bude što veće, jer nakon određenog ratia veza počinje pucati itd... line atteution mislim da nije važno za ovaj tvoj konkretan slučaj, al svejedno ću napisati. to je opet broj koji kaže koliko je degradirao signal od centrale do tebe. kaj se tiče tvog routera, probaj prokopat sve opcije, al trebalo bi bit negdje pod tipa "stats ili status"
edit: još nekaj, probaj provjerit u kakvom ti je stanju utičnica za telefon u zidu. i to mi je radilo probleme :D |
Citiraj:
imas sa desne strane dokumente u PDF za razlicite modeme koje oni dijele...i da uzeo sam od frenda obicni modem takodjer Billion, samo sto je ovaj jedan port+USB te net radi samo jednom PCu, i koristim ga vec 5-6 sati i nikako nije pukla veza, e sad da li je moguce da puca veza jer net inace koristim na dva PC-a pa de se tu stvara neka frka ili je fakat modem sranje :fala: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:20. |