![]() |
d-link i voip
pozdrav.
Zanima me dali se sa D-Link DSL-684T moze napraviti da se koristi Voip direkt preko njega, kao sto sam vidio da se moze sa Thompsonom. Koliko sam skuzio samo se u njega (thompson) spoji telefon i u njemu uvedu postavke voip providera npr. poivy? Dali je kod doticnog potrebno samo da router podrzava tu opciju, znaci ne treba na strani providera (T-kum) biti nesto namjesteno? hvala. |
Mislim da ne jer ugrađeni hw nema potrebnu podršku kao ni njegov fw.
Jedino možeš nabavit punokrvni VoIp telefon (na ulazu mu je mreža) ili SIP adapter i njega konfigurirat na željeni servis. Također će vjerojatno trebat otvorit portove u routeru. |
Citiraj:
da, to sam i pretpostavljao. zanima me to, ali uz minimalno ulaganje, a nekakav SIP adapter ili voip tel ce me prilicno kostat zar ne? hvala. |
Ha, tko zna šta možeš naći po ebay, možda ti se posreći.
|
Citiraj:
a moram se onda malo pozabavit osnovama jer o voipu znam samo ono osnovno, odnosno instalirat client i pricat ;-). jel ima neka dobra stranica za proucit tu problematiku da nemoram cjeli dan visit po forumima jer stvarno ne stignem to. hvala |
Citiraj:
1. stavit pravi voip telefon koji onda u sebi moze imat sve postavke. to pretpostavljam radi normalno sa bilo kojim betamax providerom? spojim ga na router i na obicnu analognu liniju, pa mogu pricat preko neta, a primat pozive preko analogije? 2. stavit onaj ATA/SIP adapter i spojit ga na router i na analognu liniju i onda u njega ustekat bilo koji analogni telefon? koja je bolja varijanta/jeftinija uzevsi u obzir da bih morao kupiti i analogni telefon (bezicni) jer ga nemam? Jel se moze naci negdje preporuceni popis voip telefona pa cu pogledat po ebay-u jer u ducanima sam vidio da se krecu od 700kn na gore sto mi je definitivno previse. hvala. |
Obični tel. ti je najmanja briga, novi Panasonic imaš već od cca 80 Kn.
Gore sam aludirao na second-hand uređaje jer su često 50% nabavne cijene ako ne i manje. Ostalo si dobro definirao i preostaje ti čitanje i potraga. |
Citiraj:
zahvaljujem. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:49. |