![]() |
speedtouch 780wl, DUO CARNET
gledam malo po netu i nikako da nadem, malo se informirao da kupim router, i samo da router spojim na taj modem i nikako da uspijem, u routeru sam napravio da je PPPoE upiso korinisko ime, lozinku i jos neke postavke, cijeli dan se muvam s routerom i nikako da se uspijem spojiti, pa nakon toga nadem da otkljucam navodno speedtouch, i otkljucao sam speedtouch, namjestio sam i u speedtouchu postave za PPPoE ali opet neradi ?, u cem je problem nemogu ga nikako namjestit, cito sve moguce i nikako da nadem, dal moze neka pomoc oko toga ?
radi se o iskonovom DUO,carnet a o routeru d-link di584 wireless, i nikako da uspijem |
dajte, stvarno jel netko zna kako namjestiti ???, vec 3 dana se muvam oko toga i nista !!, ili ako je netko uspio staviti speedtouch u router mode i radi mu, jel moze poslati config, samo prije toga neka izbrise svoe korisnicko ime i lozinku u konfiguraciji i posalje. !
|
ista ti je shema ko na bnet carnetu, pa možda ti pomogne ova tema http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=172335
|
hmm, shema nije ista, bnet je na PPTP, a iskon na PPPoE, al necu sada dabe da kupim opet jos jedan router, pa da mi i taj neradi, dal netko zna siguran router koji ce raditi na iskon Duo.carnet ???, da nebacam lovu dabe. isprobao sam staviti speedtouch u router mode, ali sve ostale postavke iskona izgube i nemogue je spojiti, pa te zatim sam probo se spojit s dlinkom di-524 wireless, i nece nikako, koji bi router trebo kupiti da radi 100% ili ako netko zna kako namjestiti taj dlink da radi ??
|
pa kolko ja znam, Carnet preko svih operatera ide preko PPTP ako govorimo o broadband pristupu
običan Iskon ADSL je PPPoE kao kod i svih ostalih operatera ovaj tvoj router podržava PPPoE, te ako se s Iskonovim usernameom i passwordom pokušavaš spojiti, nebi trebalo biti problema... samo moraš uključiti PPPoE passthrough na Metronetu... to bi se trebalo moći napraviti tako da odeš lijevo na Speedtouch i onda imaš dolje opciju Set Up i u wizardu odabereš router mode... ovo ti sve govorim po sjećanju, pa ako negdje zapneš, javi... gl |
e da je barem tako onda ja nebi ni trebao pomoc ako ide kroz pptp. jako dobro znam da ide kroz PPPoE i pise u postavkama router a i imam PPPoE konekciju ne PPTP, taj speedtouch je zakljucan i u brdgeu modu, i otkljucam ja njega, stavim postavke kako treba ali se izgube bas sve postavke od iskona koje su potrebne za telefon, itd, ali internet opet nezeli raditi kada je stavljen u Routed mode !!, jedino iskonova carnet usluga ide kroz PPPoE i to je malo glupo. takoder sve moguce isprobano s dlinkovim di-524 routerom i nema sanse da se spoji, nekontam zast !!.
|
Citiraj:
nego, daj otvori logove na D-Linku pa vidi kakvu grešku ti izbacuje kad se pokušava spojiti... također, možeš probati spojiti računalo direktno u Thomsona, te napraviti PPPoE konekciju na samom računalu, pa se probaš spojiti na taj način... ako se uspiješ spojiti, znači da je Thomson dobro iskonfiguriran, te je problem u D-Linku i njegovim postavkama, a ako se ne uspiješ spojiti, obrnuta je situacija... |
od logova nista neizbacuje, e sad nerazumijem to spojit komp direktno s speedtouchem ???, jos cu pokusat staviti novi firmware na dlink pa cu vidjet sto ce biti, ali sumnjam da je u tome.
|
ovako novi problem u speedtouchu, namjestio sam ga da radi u PPPoE neznam kako ali ajde ide, i odem na broadband connection i pritisnem connect, on se uredno spoji, dobije ip i blabla, ali ja opet nemam interneta ???, i opet se mogu spojiti s normalnom konekcijom koja je na kompu. Pise da je spojen ali nemam interneta ?, ikakve mogucnosti ?,
onnection Information
|
Pokušavam spojiti D-Linkov router DIR-600 s iskonovim duo.carnet st780wl-om, ali na žalost stvar ne radi, pa molim za pomoć, savjet, uputu.
Na dir-600 je postavljena PPPoE veza, te je preko wan porta spojen na thomsonov lan port: http://img11.imageshack.us/img11/998...1181940.th.jpg U statusu stoji da je d-link konektiran na internet, ali ja sa kompa, koji je spojen na d-link nemam izlaz na internet. http://img13.imageshack.us/img13/310...1181454.th.jpg |
Stavi Dynamic PPPoE i Receive DNS from ISP
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:28. |