![]() |
Moze netko malo objasniti prikljucke za vodeno hladjenje...
Buni me cijela 8/6, 8/10 i sada neka 1/4" prica.
Tamo gdje zelim kupiti imaju crijeva 8/6 i 8/10 sto znam da je unutarnji/vanjski promjer crijeva. Ako od toga podjem nikako mi slijedeca stvar nije jasna: zasto se blokovi oznacavaju sa koliko vidim 1/8" i 1/4"? Koliko sam uspio shvatiti, u 1/8" ide crijevo od 8/6 pa onda u 1/4" valjda ide 8/10 jer trece crijevo u ovoj trgovini nemaju. Komplicirano sve skupa. Nekakvo pitanje na kraju bi bilo: ako kupim radijator koji kao jedinu informaciju ima da je 1/4" koje crijevo za njega kupujem? 8/6 ili 8/10? Recimo da je takodjer jedina informacija kod bloka 1/4", dakle imam i blok i radijator koji su 1/4" kako to spojiti sa pumpom u koju ulazi cijev 8/6? Sada mi tek nista nije jasno - pomagajte! |
Ja sam isto razbijo glavu stim mjerama
dok nisam naso ovo : Hose inside diameter conversion chart: 1/4" = 0.25" = 6.3mm 5/16" = 0.31 = 8.0mm 3/8" = 0.37" = 9.5mm 1/2" = 0.5" = 12.7mm 3/4" = 0.75" = 19.0mm 5/8" = 0.63" = 16.0mm Nemoj se sjeb. ko ja savjetujem ti da stavis promjer(unutarnji) najmanje od 9.5 mm zbog protoka ja imam 8/6 i nisam bas zadovoljan(ubije protok) + ekipa sa overclockersa,extremesystemsa + dangerden i ostale firme koriste promjer cijevi od 1/2" to valjda nesto znaci i kao sto rekoh u to sam se sam uvjerio |
vec je sve receno tj 1" (čitaj - cola) = 25,4mm
|
prikljucnica ima dva kraja. Na jednom ukopcavas crijevo a na drugom su navoji
6/8 i 8/10 itd. ti je sirina crijeva u milimetrima i to unutarnja/vanjska 1/4" i 1/8" itd. ti je sirina navoja na prikljucnici e sada postoje razne kombinacije na bloku ili radijatoru ti pise koja je sirina navoja. Sad ti moras nac prikljucke sa tom sirinom navoja ali za onu sirinu crijeva koju ti koristis e i da: inch ili col (") iznosi 2,54cm |
Ali nije col 2.63 cm??
|
2.54. Hvala Tomma jerbo sam tek sada skontao da bi ovo mogao biti navoj a ovo prikljucak... :D
|
Zoll je stara krojačka mjera. Koliko ja znam 2.63. Moguće da je kasnije poistovjećena sa inčima. Ipak i jedno i drugo znače "palac".:beer:
|
neman pojma odakle je pojam col dosa medjutima (barem sada) to je ista stvar ka i inch, a najcesce se koristi za oznacavanje promjera kruznih profila (cijevi itd.)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:19. |