![]() |
wireless spajanje dva routera
Pozdrav!
Situacija je sljedeća: korisnik sam metroneta i imam router speedtouch st 780i wl. Od prijatelja sam dobio isti router, ali od t-coma. Zanima me mogu li bežično spojiti ta dva routera na dva kompa (jedan komp mi je na katu,a njega bi povremeno koristili klinci, da i oni imaju internet, a problem mi je vući kabel). Ako postoji rješenje kako? Ako ne samo recite... Unaprijed hvala na odgovorima.. |
Provjeri da je 2. router u istoj grupi ip adresa kao 1. router i ostatak mreže, zatim gasiš DHCP Server na 2. uređaju i na kraju uspostavljanje WDS linka među uređajima.
Može biti problema dok to postaviš zbog ograničenih (isključenih) funkcija u web konfigu od strane provajdera (isporučioca uređaja). Alternativa je nabavka normalnog AP - a sa Repeter funkcijom (primjer: Airlive WL-5470). |
Pošto sam početnik imaš li mi volje pomoći korak po korak?
Ako imas: Kada konfiguiram 2 router: na prvom zaslonu prvo mi se pojavi opcija da isključim dhcp i isključim ga (kako si rekao) zatim Local interface address-? (unosim li tu ip adresu metroneta odnosno 192.168.1.254) drugi zaslon: subnet mask 255.255.255.0 address pool start= a sta tu ? addresss pool end= a sta tu ? Pokušavao sam razne opcije ali ne ide... Kasnije za wds mi je jasno kao i da moram paziti na isti odabir kanala.. |
Local interface address - tu staviš neku drugu IP adresu, da se razlikuje od prvog routera, recimo 192.168.1.253
drugi zaslon: subnet mask 255.255.255.0 address pool start= svejedno, pošto si isključio DHCP ;) addresss pool end= svejedno, pošto si isključio DHCP ;) |
da li je radio netko ovo sa Siemens SE555 + Thompson ST780 ?
|
Citiraj:
Thompson ST780 mi je spojen na računalo sa mrežnim kabelom i na DSL liniju, uključen mu je "WDS" (Wireless Distribution System). Siemens SE555 je na katu kofiguriran kao repetitor! Sa drugog računala putrm USB adaptera mogu preko Siemens-a SE555 spojiti se bežično na internet. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:45. |