![]() |
(Ne)kompatibilnost memorije
Pozdrav.
Kao sto vidite imam problem s memorijom (Bar mislim.) Imao sam Corsair Dominator 2x2GB DDR3 1600MHz, CL9 verziju koja inace radi na 1.8v tj. za AMD platformu. Performanse su bile jako lose (I sa HD5850, i sad s ovom) cak na CoD2 nisam mogao 250, a ova konfa ju doslovno jede. Nakon mijenjanja hd5850 problem je ostao, fps skoro isti.. ko da je ogranicen. I tad sam vidio da imam onu memoriju, i pomislio da je jos jedino to razlog jer clan ovog foruma ima 333 i 250 bez problema (Sigurno moze vise..) dok frend sa i7 i 5850 ima 1000 - Mislim to je nebo .. :D Frend s neta ima dualca amd na 3,0 i 4890 obicnu verziju 1gb i dere mu na dx9 333 fps, dok meni na dx7 nemoze 250. Do procesora sumnjam da je - A ako je, WTF? .. Sad cekam novu memoriju, rekao sam im u ADM-u cijeli problem, lik je reko da je moguce da je do memorije i testiro je, ispravna je, no opet ovo je p55 chipset koji radi na 1.5-1.65v a memorija je oznacena na 1.8v I reko sam im da posalju kingston 1333mhz memoriju koju sam vidio na listi za kompatibilne memorije za ovu maticnu. No on je ostavio poruku posto nisam bio tu, i reko da ju zamijenio za jednu od 1600mhz, a vidim imaju samo hyperx isto cl9 koja radi od 1.7-1.9v i na njihovoj stranici nije za p55 chipset. Uglavnom, pitanje je dal nekompatibilna memorija moze uzrokovat ovako lose performanse? Ovo je strasno.. na cod:mw imam oko 60-200 fps-a sa med detaljima, kad dignem na high fps padne ohoho.. Hvala |
|
stavi napon na ramima 1.65v, timinge podesi na CL9 (9-9-9-24) i snizi frekvenciju na 1333MHz i onda probaj.
|
Ev dosla nova memorija kompatibilna za i5, reinstalirao sam win 7 i opet isto.. ocito je ili ovaj i5 los za starije igre il je stvar u necem drugom.. jos mi preostaje maticna jer su napajanje i hdd valjda u redu..
|
Probaj te kritične igre pokrenuti s jednom jezgrom, ostale isključi...
|
ev probao, al nece.. mislim kad god se vratim u igru nakon sta stavim affinity na 1 cpu, on ga vrati na 4 cim udjem
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:09. |