![]() |
(riješeno) Blue screen iz čista mira
Imam problem koji se ne javlja cesto al me zeza i hocu to riješiti, pa trebam vašu pomoc.
Otprilike jednom tjedno iz cista mira mi se pojavi blue screen, nemogu povezati s nicim...kad radim u bilo kom programu il je u mirovanju... temperature su ok i u pcwizardu i na dodir. kad se pojavi blue screen ne stignem ništa procitati, jer se odmah restarta. I napocetku ispiše da je bila greška...al ja tu nemogu ništa iscitati... E sad pitanje, postoji li negdje zabisano što ga ruši i kako to riješiti? Konfa..pod moj komp. Instalirani su win7, prije bila vista i isti problem. Hvala, pozdrav! |
Trebao bi imat dump fajlove koji se kreiraju poslje crasha, a nalazi se u "%SystemRoot%\MEMORY.DMP".
Sto imas od errora u event viewer (pod system)? |
Pronašao sam dump fajl, al nemogu ga otvoriti (.dmp)
a error - u event viweru (The previous system shutdown at 0:36:41 on 28.1.2010. was unexpected.) |
How to read the small memory dump files that Windows creates for debugging
Skini odavde debugging tool, pa otvori sa njim taj dump fajl i sadrzaj istoga iskopiraj tu na forum. |
ide jedino "open crash dump"
|
Citiraj:
|
Da, nod32 / 4
|
Citiraj:
Probaj izbrisat NOD-a pocistit registry pa instalirat neki drugi AV.. |
da, vidim...ok probat cu stavit nešto drugo.
...ja sam mislil da je problem u hardveru, al još bolje ak je softver :-) Puno ti hvala. |
A cuj to je sad samo gledajuci po logu, a inace ne bi skodilo provrtit i memtest.
|
prevrtio sam memtest, sve ok
maknuo nod, počistio registry i instalirao BitDefender za sad je ok, sad čekam dal će se opet pojaviti... EDIT: ali, pojavio se opet...proguglat cu ntkrnlmp.exe možda nađem rješenje |
I dalje ne mogu naci rješenje.
i dalje se javlja, al svaki put druga greška... (zadnje) Probably caused by : Ntfs.sys Ako netko ima ideju, što uciniti.....? Zahvaljujem. |
Citiraj:
Ako ovo neda nikakve rezultate, probaj defragmentirati registry sa tuneup utilities programom i ostale korisne sistemske programe koji su tamo, a možda da probaš staviti i novi bios na matičnu. |
Istu situaciju sam imao i ja. Evo ti topic gdje je opisano:
http://forum.pcekspert.com/showthrea...hlight=Memtest Zakljucak - uzmi drugi program za testiranje RAMa ;). |
Citiraj:
|
Memtest86+ je toliko nepouzdan da to nije normalno. Ako zelite iole sigurne rezultate s tim testicem trebate ga ostaviti da radi bar 6-8h.
|
Citiraj:
|
Dal to mogu i s neregistriranim goldmemory?
probat cu i fizicki testirat...prvo jedna plocica tjedan dana pa druga... pa da vidim. Hvala na odgovorima. |
Meni je tek nakon 7-8h pokazao greske na prvim krepanim Ballistix Tracerima.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Problem riješen, problem je bio u memoriji.
Testirao sam fizički samo s jednom pločicom i nakon 10 dana komp je radio bez greške, a s drugom pločicom, blue screen svaki drugi dan. Na kraju je i memtest pokazao greške, al tek nakon 10 sati... Zamjenu sam riješio bez problema...poštom poslao u Esys (s Protisovim računom i opisom kvara) i nakon tjedan dana na adresu mi je stigla nova memorija :-) Hvala svima na savjetima |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:02. |