![]() |
MS Virtual PC & RAID0
Trebam vasu pomoc.
Na PC sam instalirao MS Virtual PC2004 i zelim si kao virtualnu mashinu napraviti ili win98SE ili winME. Problem je sto imam RAID0. Uspio sam odrediti sve parametre i startat VM. Ubacim boot disketu i instalacija mi kaze da ne moze naci C:. Pretpostavljam zbog RAID0. Ima li tko kakvu pametnu ideju? |
samo ti mogu rec da meni nije tija instalirat win98 radi raida cak ni na disk koji nije u raidu
instalacija bi jednostavno zblokala kod onog inspect hardware na samom pocetku |
Virtualni PC nema veze s tvojim hardverom. To što ti inaš RAID, njega se ne tiče.
Trebaš formatirati njegov virtualni disk kao da se radi o potpuno drugom stroju. |
znam da Vpc-a nije briga sto je disk u RAIDu.
Win98 i ME (originalne) imam na CD-u. Kad upalim VPC javi mi da rebootam ili ubacim bootable device ili medij. Ubacim boot disketu (od winME). Installer mi kaze par opcija: 1) da bi disk trebao particionirat 2) da ako koristim recovery disketu da je izvadim 3) da napravim virus scan Pokrenem instalaciju sa CD-a (ME ili 98) ne zele mi se instalirat. Jer kazu da nema C: drajva. Bojim se ako bi isao paticionirati da bi neso usrao i ode RAID. |
To što on naziva C: particijom nije tvoja C: particija.. Moraš particionirati i formatirati inače ništa od virtualne mašine.
Osim toga, iz Windowsa nit ne možeš formatirati c particiju. |
kako da je praticioniram?
da stavim fdisk na boot disketu? |
Normalno kao i obične Windowse.
On ti okupira CD i Floppy, tako da je jako jednostavno. Možeš staviti fdisk ili bilo što drugo. |
sa boot disketom i originalnim win98 i ME (koje dobijemo na faxu)nije radilo pa sam skinuo piratsku ISO verziju. S njom pa radi.
Malo je bilo smijesno gledat kako mi install formatira "njegovu" C: particiju dok ja u mojim WinXP slusam gledam film u drugom prozoru. Problem je sa tim win koje dobijem na faxu da nije ISO image i onda mi ne boota sa CD-a. Samo su besplatni i registrirani. tnx... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:39. |