![]() |
Image sistemskog diska... kako?
Hmmm....nemojte me odmah poklopiti prvo procitajte :)
Dakle recimo da sam si ponovno instalirao sistem od format c:/u pa nadalje do instaliranja svih drivera i programa koje koristim i da je velicina c: particije cca 3 Gb. Ja bi sada htio napraviti image te particije na DVD sa nekakvim programom tako da je mogu uvijek vratiti natrag sto jednostavnije, npr sa nekakvom boot disketom ili boot CDom ili boot DVDom? Koji program to moze? |
Norton Ghost,najbolji i najjednostavniji program za to.
|
Acronis true, image, Northon ghost 9.0 (ali treba instaliran mmicrosoft framework)
Drive image 6.0 i 7.0 (7.0 je zapravo ghost 9.0) |
ghost
Kako s ghost-om napraviti image sistema na dvd?
|
Citiraj:
|
upit
Radio sam image diska s ghostom , pokrenem cd ghost označim particiju koju želim ghost-at i to je to ali ovo da mi sprži na dvd neznam. Zanima me kako da napravim recaveri dvd (npr. kao što se dobije s laptopom).Unaprijed zahvaljujem na odgovoru
|
Pa samo izadereš u onome gdje da ti spremi/snimi taj image DVD drive i to je to.
|
naravno potrebno je prethodno podici sistem s nekim boot cdeom koji na sebi ima ghost program. pokrenuti program pa ubaciti dvd sa ghost imageom.
|
Citiraj:
|
molba
Možeš li mi objasniti korak po korak kako da iz windowsa kopiram sistemsku particiju na drugi disk( može li biti spojen na USB)?
Pokušao sam s ghost 2003 ali mi ne prepoznaje DVD . |
Najnoviji Ghost radi pod Windowsima i snima image dok radiš. Sada više izgleda kao backup od Windowsa i radi shadow. Sve se može podesiti u točno zadano vrijeme i svi fičuri koji uz to dolaze. Upravo onako kao i true image i ostali.
Rescue disk ti treba da stvar vratiš ali je to dosta sporo. Kada dobiješ prvi screen, shvatiš da to više nije samo za backup nego za puno više stvari. I stvarno je Ghost kaskao za konkurencijom ali je napokon uspio nešto postiči. Kaskanje se svodilo samo na tehnologiju, ali je pouzdanost bila daleko ispred. Baš u vezi ovih oštečenih ili kvazi oštečenih driveova. Napominjem da se radi o Norton Ghost 9. |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:14. |