![]() |
Zastajkivanje kompa kad ubacim CD ili DVD
Na IDE0 kanalu imam dva HDDa, na IDE1 kanalu imam dva optikanera (DVDRW Pioneer 107D je SM, a CDROM je SS).
Uglavnom kad ubacim DVD primjetio sam da kompjuter kao da zastane na par sekundi, npr. u winexploreru nemogu otvoriti sadrzaj c: diska. Je li to normalno? |
Prije da nije nego da jeste... to je problem Windowsa i zakomplikovanog ucitavanja diskova na novijim Gatesovim OS izdanjima. Ako si nekad koristio WinNT znaces o cemu govorim.
|
Citiraj:
Dakle ima li tome pomoci? Nekakve zakrpe? |
Citiraj:
|
to se i meni dogadja
iritantno je ali ne i nenormalno |
Re: Zastajkivanje kompa kad ubacim CD ili DVD
Citiraj:
|
Re: Re: Zastajkivanje kompa kad ubacim CD ili DVD
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Re: Re: Re: Zastajkivanje kompa kad ubacim CD ili DVD
Citiraj:
|
Citiraj:
Kako sam spomenuo vratio sam se sa XPa na 2000pro, ali i nanjemu se manifestira isto. Kako RAK nece podijeliti svoje znanje sa nama morati cu se baciti u bespuca googlea. |
Re: Re: Re: Re: Zastajkivanje kompa kad ubacim CD ili DVD
Citiraj:
Kako sam arogantan i vrijeđam ljude na forumu, sigurno ga ne zanima moje mišljenje. U stvari ne mišljenje nego iskustvo. Imao sam ISTI problem svojedobno. Ali vam pokušavam natuknuti da je proglem malo hardverske prirode. |
Citiraj:
|
Nisi ti ništa rekao da me zasmetalo. Zašto bi?
Tvoja konstatacija se zasniva na tone da je nVidia loš chipset, kao i AMD proc. A to jednostavno ne stoji. Pioneer je iste probleme imao i na i845 i i865PE i i875 chipsetu. Malo me Pogi raspigao pa se sada durim na njega. Više o tome http://forum.pcekspert.com/showthrea...hreadid=16415. I baš mi je zabavno. Još ću zadržati dah dok ne poplavim. Da pojačam dojam.:beer: |
Citiraj:
|
Citiraj:
:D |
Re: Re: Zastajkivanje kompa kad ubacim CD ili DVD
Bespuca interneta kazu da bi trebao probati nesto od (ili kombinaciju) slijedeceg:
- isprobati Pioneera samog na secondary IDE kanalu - zamijeniti 40 sa 80pin kabelom (ni neznam kakav mi je sad) - ako nije sam na IDE kanalu staviti kratkospojnik na "Cable Select" Probam doma, mozda upali. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:32. |