![]() |
ne prepoznavanje LAN povezanosti s routerom
pozdrav,
nesto se cudno desava sto nemogu objasniti, naime, kad povezem stolno racunalo sa routerom, lan kartica nezeli prepoznati da je ustekan kabel onda sam probao povezati sa istim kabelom router i laptop (probao sam na 2 laptopa) i radilo je i sto je najcudnije i dokaz da nije crkla lan kartica, kad sam probao spojit laptop i stolno racunalo kabelom, radilo je dakle RUTER + STOLNO = NE RADI RUTER + LAPTOP 1 = RADI RUTER + LAPTOP 2 = RADI LAPTOP 1 + STOLNO = RADI koristim windows xp home sp2 (probao i na windows xp professional sp3 al isto) a lan kartica je od canyona. pliz help me :) dakle interesira me zbog cega ne radi ruter + stolno a to mi je ful bitno, bok i hvala unaprijed |
Ne bi bilo loše napisati koje su TOČNO kartice u pitanju i kakav kabel koristiš, tj. je li krimpan kao straight-through ili crossover.
|
stolno = Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC
laptop 1 = Marvel Yukon 88E8072 PCI-E Gigabit Ethernet a za crossover ili straight through neznam, na koji nacin to mogu razlikovat? |
Realtek RTL8139 je 100 Mb NIC koja ne podržava auto-sense što znači da joj za svaku priliku moraš uvaliti drugi tip kabela, ne može se prilagoditi. Možda je to problem, a razliku ćeš vidjeti po boji parica. Uzmi oba kraja kabela i pogledaj kako su raspoređeni pinovi. Ako su isti, imaš straight-through, a ako nisu, (1, 2, 3 i 6 su drugačiji) onda imaš crossover.
|
onda imam straight-through, a mi mozes onda reci sta da napravim da to rjesim? nisam bas skuzio ovu 1. recenicu :)
|
pa valjda nabavom odgovarajuceg?
Citiraj:
Ethernet, mrežne kartice, uređaji... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:41. |