![]() |
Kako onemogućiti rad mreže/računala u određeno vrijeme?
Složio sam mlađoj sestri komp. kojega koristi uglavnom za surfanje i preko wireless sticka ga povezao sa mojim routerom...e sad,problem je u tome što ona po cijele noći visi na internetu,što mi je totalno bezveze s obzirom da je tek u osnovnoj školi,a već razvija ovisnost prema kompu/internetu što rezultira neprospavanim noćima,pa me zanima da li je nekako moguće ograničiti pristup kompu/mreži u određenom vremenu (kasni noćni sati) i kako to izvesti? Znam da se može namjestiti auto shutdown u Win Xp,ali to ništa ne rješava s obzirom da ga ona nakon toga ponovo može upaliti,a što se tiče wirelessa,u postavkama routera(D-link 2640R) ne postoji nešto tako,mogu jedino navečer ugasiti router,al ako ja nisam doma,ona ga opet može upaliti...da li se može u Security policyju ili Group policy editoru nešto podesit u tom stilu? Znači meni treba nekakav scheduler koji bi u kasnijim noćnim satima onemogućavao pristup ili kompjuteru ili barem internetu....:stoopid:
P.S. molio bih bez obiteljskih savjeta tipa "porazgovaraj malo s njom",jer sam sve to već probao...Hvala |
Stavi manualno spajanje na net i nek joj netko od starijih upiše onda username/password kada smije biti online.
|
Ako nitko u kuci ne koristi internet osim tebe i nje, uzmes adapter od rutera, pa nek se misli kako ga upalit...
|
Romaco Timeout Puts the Brakes on Your Computer Overuse
Trebalo bi zadovoljiti navedene zahtjeve. :) |
U "punoj verziji" tog uređaja (DSL-2640B) postoji Advanced - Parental Control preko kojeg zadaš ograničenje korištenja.
Unosiš MAC adresu mrežne (wireless) kartice, dan(e) u tjednu i vrijeme zabrane (npr. 22:00 - 06:00). Treba vidit dali ova okljaštrena verzija za ISP - ove (R) ima tu opciju. Svakako postavi svoj pass za pristup routeru (da nije defaultni) i snimi konfig postavke na komp da ih lakše vratiš ako "netko" bude prčkao ili resetirao router. |
Moze li firmware od 2640B na ovaj 2640R?
|
Vjerojatno može samo vjerojatno nebu išlo kroz web konfig nego sa onom app za update, trebaš vidit na netu za daljni info procedure.
Koliko znam ova R verzija se isporućuje ISP - ovima i prilagođava njihovim zahtjevima, a B verzija je za normalno tržište. |
|
K9 nije loš međutim ima propuste, može se podesit za svaki dan posebno i vrlo detaljno no recimo pušta MSN.
Ja zabranim net a one onda vise na MSN :cool: Mogu ja zabranit portove koje koristi MSN ali onda ne radi ni kad bi trebao, uglavnom još sam u fazi razmišljanja protuotrova... |
Mislim da je rjesenje za vas win7 ili vista koji u sebi imaju ugraden parental control. Znaci mozete odrediti kada neka osoba smije uci u svoj korisnicki racun(stavite zabaranu ulaska od 23h-07h), mozete blokirati odredene programe da se koriste...
|
OT:
BS: :P Nekad se većinom na net išlo poslije 22:00 i spajalo se sa 56K na carnet :P hehehe |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ovo za slova imaš pravo, lapsus linguae.
Nisam istraživao ovu novu seriju D-Link uređaja, prerpostavljam da su opcije za promjenu fw ostale iste: - kroz web gui (vjerojatno onemogućeno po zahtjevu ISP - a) - preko tftp - preko recovery programa / procedure Ova zadnja procedura je inicijalno napisana za GT701 AP a zamjenom fajlova koje "gura" u uređaj mogao se upotrebit za kod nas često u upotrebi 584/684. O ovome ima napisano negdi na forumu. Sad sam tražio po netu i za sada nemogu naći ništa provjereno i sigurno za DSL-2640R to DSL-2640B. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:01. |