PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   pucanje mreže (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=172819)

freddie 05.01.2010. 08:23

pucanje mreže

Koristim već dugo D-link 584 T i nije bilo tak baš nekih velikih problema sa njim al od par dana veza mi počela malo češće pucati.Sad o vezi o tom potom, više me brine to da kad veza pukne hoću ući u router da ga restartiram ukucam njegovu adresu al ga nemogu otvoriti tj. komp ga uopće ne pronalazi.Jel to znak da router odlazi u povijest i da trebam drugi kupiti.

pasanac 05.01.2010. 13:08

Isto pitanje.

Kupio sam tu na forumu SE515 i stavio na njega onaj custom fw za annex A.

Sve je radilo nekih 10 minuta a onda je počela pucati veza kao kod kolege.
Jednostavno kao da se router ugasi, ne može mu se pristupiti niti preko lan-a nit preko wlan-a.
Nakon što proradi, pukne sve opet nakon 5-15 minuta najviše..

Mislio sam da je do firmware-a, pa sam ga dao na servis kod frenda, lik mi je uspio pronaći negdje original firmware za annex A i to smo jučer instalirali.
Sinoć je sve bilo ok, a onda jutros opet s*anja.

Svakih 5-10 minuta se modem restarta/ugasi..

Jel neispravan modem ili što da sad radim? ( Sa drugim modemom sve super radi..) :stoopid:

Edit:Razbit ću ga majkemi, evo krepao je opet dok sam post pisao.. :fuming:

Nikky 05.01.2010. 14:52

Odgovor za obojicu, smanjit doživljaje sa torentima, razlog već opisan xy puta na forumu.

pasanac 05.01.2010. 14:55

Citiraj:

Autor Nikky (Post 1529255)
Odgovor za obojicu, smanjit doživljaje sa torentima, razlog već opisan xy puta na forumu.

Nikad u životu nijedan torrent nisam upalio na ovom računalu a mislim da nikad ni na ovoj konekciji, bar u zadnje 3 godine..
Čak nemam nijedan torrent program instaliran.. :(

Nikky 05.01.2010. 15:04

Ak nije to u pitanju onda probaj drugi router na svojoj liniji.
Probaj pratit logove u sadašnjem routeru (dok ne zabloka) pa vidit jel se u njima da detektirat blem.
Na kompu stavi manualne mrežne postavke, u routeru stavi manualno DNS - ove svog ISP - a, ugasi DHCP, vidi jel ti netko upada preko wireless - a.

pasanac 05.01.2010. 19:59

Citiraj:

Autor Nikky (Post 1529283)
Ak nije to u pitanju onda probaj drugi router na svojoj liniji.
Probaj pratit logove u sadašnjem routeru (dok ne zabloka) pa vidit jel se u njima da detektirat blem.
Na kompu stavi manualne mrežne postavke, u routeru stavi manualno DNS - ove svog ISP - a, ugasi DHCP, vidi jel ti netko upada preko wireless - a.

Evo ovako:
  • Stari Billion router radi savršeno, nikakvih problema nema, mijenjao sam ga samo zato što mi treba wireless
  • Probao sam sve ručno postavit. Prepisao sam sve postavke od ISP-a sa tog Billiona i ponovo se ponavlja ista stvar (svakih 5 minuta se SE515 sam resetira)
  • Sa i bez DHCP - ista stvar..
  • Nitko mi ne upada preko wireless
  • Pokušao sam povezat LANom SE515 na tog Billiona samo da dobijem nekako Wireless. Malo sam guglao i našao baš tvoja uputstva.:D Ručno sam to sve fino namjestio, izgasio DHCP itd.. I nažalost, router se opet sam gasi.. Ovaj put mu je trebalo nekih 15 minuta, ali nikakvog pravila nema, znači može puknut nakon 2min ili nakon 45.. Ovisi koliko sam sretan.. :(
I da budem stop posto siguran, pokušao sam to sve na laptopu sa W7 i na računalu sa XP sp2. Uvijek ista stvar, znači nije do računala..

Jel ok proglasiti router umirućim ili da još nešto probam?
* Čekić već visi iznad njega. :hitthewal:

Nikky 05.01.2010. 20:24

Pa po opisanom bih rekao da je taj SE515 odvrtio svoje. Opcije su ti vjerujem poznate (bilo novo ili polovno):
- adsl annex A wireless router
- wireless AP / Router

freddie 05.01.2010. 23:20

Ja stavio drugi router ( isto 584 T ) i sve radi bez greške.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:55.