![]() |
Koliko praznog HDa za normalan rad?
Znači,koliko mi treba praznog diska na sistemskoj particiji za normalan rad...onako cca 50,100,500 Mb?
Radi se o XPu.... BTW Onaj folder comon files u program filesu se smije to izbrisati? |
kod mene na particiji napravljenoj posebno samo za windowze je svega 400 mb slobodno i normalno delaju.
a onaj folder nemoj brisati jer u njemu su ti neku fajlovi od programa koje trenutno imaš na kompu pa ak zbrišeš vjerojatno ti ti programi neju delali , barem je tak kod mene:beer: |
pa windowsi zauzimaju skupa sa page fileom (768MB ako je ugrađeno 512MB DDR-a) svega 2.3 GB, a dodatnog prostora netreba mnogo više ako ne pohranjuješ neke svoje podatke na tu particiju tj. ako ju korise samo windowsi, uvijek će se kretati oko 2 GB.
|
particija gdje su mi windovsi mi ima 4.88 Gb i imam slobodno samo 300 Mb....ne mogu naci 1Gb uvijek mi ga windovsi pojedu.Sve oznacim sta je u c: i u propertisima mi pise da to sve recimo zauzima 3,7Gb a ja imam slobodno 300Mb...tu se racuna i virualna memorija ili ne?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Imam SP1.Nisam imao iskljucen system restore evo sada sam malo prokopao pa to iskljucio,thanx!
ima jos kakava preporuka za osloboditi malo prostora...a onaj decompresing je to korisno sta ili ,...? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
EDIT: Nađoh! :D Hvala! |
klik drugim gumbom na desktop - properties - skrin sejver - monitor power - hibernate
ali to ti je vjerovatno več isključeno moreš i virtual memory pošteljati - tj prebaciti na neki drugi hard u kompu ili particiju ali ti je bolje da je tam gde i windowzi |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
A ja stavio na oba dvije particije po malo virtualne memorije...
znaci preporuka je da stavim na particiju na kojoj nisu windovsi virtualnu memoriju ili je to samo slucaj sa dva diska,ili ste pod diskom mislili na particije?:confused: |
Na drugu particiju. Ako imaš kakav disk, može i na disk. Nemoj sada nabavljati poseban disk samo za to.
Možeš staviti i posebnu particiju samo za to. Onako kako se to radi u linuxu. Kreiraj je duplo veću od RAM-a, fixaj swap, sredi da se ne javlja low disk space i sakrij je. I to je to. Po mišljenju mnogih najbolje. |
Sve je jasno,HVALA!
|
Citiraj:
:D |
Prostor na HDD-u!
Ja oprilike ostavim 0,5 posto prostora na HDD! Mada e znao doci i do 57 MB prostora ali nedogada se cesto! ;)
|
Citiraj:
Ali ko moze sebi priustiti 2 GB memorije moze i HDD od 200 GB! Zar ne?:smoke: |
Citiraj:
Citiraj:
Dakle, ako se swap koristi kad ponestane RAM-a, prije ce ga nestat onome koji ga ima 256 MB, nego onome koji ga ima 2 GB, i recimo da ukupno trosi 512 MB (RAM+swap u prvom, odnosno samo RAM u drugom slucaju), zasto pobogu bi imao ovaj sa brdom RAM-a jos i 4GB swap? :gringo: |
Citiraj:
Kada koristiš 2 Gb RAM-a, tada imaš način da ga popuniš. Veliki dio toga će otići u swap. Tada će mu tamo trebati mjesta. No to je samo opčenita preporuka temeljena na današnjim standardima (od 256 - 1 Gb). Možeš napraviti kako te volja. Inače postoji i ona koja kaže da nakon 1 Gb RAM-a isključiš swap. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:37. |