![]() |
(riješeno) Corsair Dominator 2 x 2GB 1066 MHz TWIN2X4096-8500C5D krivo prepoznati
Danas sam kupio nove Corsair Dominator 2x2GB 1066MHz TWIN2X4096-8500C5D ramove s latencijama 5-5-5-15. Do sad sam imo Corsair TWIN2X4096-6400C5DHX isto 5-5-5-15 latencije, sam ove stare su bile XMS2 serija koja je 800MHz. Pojavio se problem kad sam stavio nove module, otiso u everest ultimate i pogledo stanje. Nemogu najbolje dokucit jesu ovo brojke od starog rama il je ovaj novi na temelju nekih bios postavki osto radit na taktu starog. Ak neko zna kaj ovo na slici prestavlja (jel po mom misljenju bi trebalo pisat DDR2-1066 i latencije 5-5-5-15 a ne 5-5-5-18).
:wtf2: http://img6.imageshack.us/img6/9964/problemsramom.jpg Aj svaki odgovor ce dobro doc, al ja mislim da je u bios-u ostalo nes na starim postavkama :stoopid: |
Ti podaci koje vidiš na slici su preuzeti iz SPD-a i ne mogu se mijenjati, a takt će biti kako si ga postaviš. Koliko vidim, trenutno je na 850 MHz i ja tu problema ne vidim. To što je tRAS 18, a ne 15 je totalno nebitno, postoje i važnije stvari od toga.
Dobrodošao na PCE forum, obavezno pročitaj pravila. |
neznam jesam se ja dobro izrazio, taj ram u everestu pod memories pokazuje 1066MHz, al mene buni sto ovdje pise DDR2-800. Inace u postavkama u biosu su bile latencije i brzina na AUTO pa sam ja premjestio latencije u 5-5-5-15 (sto se u everestu poslije promjene promjenilo) i clock sam stavio s AUTO na 1088MHz jer nije bilo ponudeno 1066. (ali nigdje ne vidim promjene, bar ne u everestu). Sad dal je to kod svih ddr2 plocica kao "ddr2-800" il mene za*ebava everest i pokazuje krive podatke. Stvarno neznam pa sam zato molio za pojasnjenje- :kafa:
Hvala na dobrodošlici, procito sam pravila. :goood: |
Nemoj se baš previše u Everest pouzdavati.
Stavi sve postavke na AUTO od memorije i vrati FSB na default... Skini CPU-Z i provjeri da li sve štima... |
e fala kaj si me sjetil, skroz sam zaboravil da ima cpu-z tab za pregled memorije
:fala: malo sam digo te latencije i memory clock.. tak da trenutno je na manualu latencije 5-5-5-15 i clock na 1080 i kusur.. http://img42.imageshack.us/img42/195...lemsramom2.jpg aj mozete closat topic, puno hvala na pojasnjenju :beer: |
Koji ti je FSB? Ja sam svoje dominaore natjerao na 1200MHz al uz mali FSB. Uz FSB oko 450MHz i iznad bilo koji djelitelj za memoriju mi ne radi osim 1:1. :( Znam da je to stvar do ploce al ipak... Srecom memorija ide na 894MHZ CL4 uz default napon, mozda i nizi.
Moras rucno podesit tu memoriju ako ti ploce na prepoznaje EPP postavke. Ako si uzimao novu memoriju onda si pogrijesio vrijeme. Cijena joj se poduplala od kako sam ju ja uzeo. |
nisam htio uzimat, zbog cjene.. al zgoril mi je xms2 pa sam u linksu dobio novi novcat.. (onaj za 999) makar sam ga platil 650, a prodo sam ga kao neotvorenog za 950.. pa nije bil problem dodat 70kn za dominatore :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:17. |