PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   treba pocet sa igrom. tu se komp ugasi (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=17200)

jety 05.02.2005. 00:16

ljudi pomagajte

ovaj tjedan sam slozio ovaj komp i sve radi super. sve sam instalirao, win, drivere, sve programe sto inace koristim...
sve dok nisam isao malo probat kak igrice rade na njemu!!! primjer je NFS underground. sve se odvrti filmovi uvodni , sve dok ne treba pocet sa igrom. tu se komp ugasi. da odmah otklonim neke nejasnoce! ram i graficka su sa starog kompa na kjemu je sve radilo kao i cd nfs-und.
poslje sam snimio i battlefield 1942 al ista prica sam sto je malo duze radila npr igrao sam 1min. ja sumljam na napajanje ili graficku!!! mislim da je mozda problem u grafickoj mozda je jednostavno riknula mislim na hladnjak pasivni je. graficka je stara pol godine. ako jos treba informacija budem sam recite. hvala svima na pomoci!!!

konf. je
abin nf7-s
barton 2500 mobilac
graf ati radeon 9600 atlantis
80gb sata seagate
512 ddr
win xp sp2 (neznam dal jos sta treba ak nekog zanima da bi mu pomoglo)
i naravno jeftino kuciste sa napajanje 400w(kuciste+nap. je doslo 300kn)
MERCURY XENO 6 400W ATX kupljeno u MDS_u

google 05.02.2005. 00:53

Iako to nisi napisao - pretpostavljam da si ga OCao :D
Sad je pitanj: kolko? Koliki ti je FSB, frekvencija i Vcpu?
Ako si ga previše overklokao - posljedica je pad stabilnosti i zato se sistem ruši!
No, ovo napajanje ti je loše za tu konfiguraciju što imaš - preslabo je (barem ja tako mislim, a sudim mu po njegovoj cijeni)
U svakom slučaju - zamjeni to napajanje s nekim provjerenim brandom!:rambo:

RAK 05.02.2005. 01:21

I svakako pročitaj http://forum.pcekspert.com/showthrea...threadid=15383

prije bubćeg postanja na problemima.

jety 05.02.2005. 15:59

da proc. je bio cloc. na 2166 (166x13)
spustio sam cak na 1400mhz 10.5x133 ali opet isto. kad se pokrene igra nakon loadanja komp se zgasi( ne da se smrzne ili kaj ja znam vec sam se zgasi)
istina i ja mislim da je do napajanja.
da li postoji mogucnost da je jos nesto povezano s tim ?
dali bude dosta za ovu konf. 350w?
budem birao izmedju chieftec i fortrona.
jos jednom hvala svima na pomoci

google 05.02.2005. 21:12

Znači kad rješiš (promjeniš) napajanje imaš zadatak da nađeš maximalni (ali stabilni) OC! Znači - kad ti se kompjuter neće rušiti ni kad je pod maximalnim opterećenjem (igrice ga dosta opterete)

Baj d vej, možda je pitanje malo čudno (nemoj se ljutit što pitam) ali, jesi uštekao dodatni 12 voltni konektor od napajanja na matičnu ploču?
Jer fakat, mislim da bi na 1400MHz morao raditi i na baterije:D
Ajde, pozdrav i javi!:beer:

jety 06.02.2005. 13:58

ma nije nist glupo sto se pita. ipak mi pokusavas pomoc. evo situacija je sad ovakva. bio sam kod frenda di smo to i sastavljali i kod njega opet sve radi bez beda sa mojim napajanjem (to je vec 2 put) a kod mene ne. i sad da se mi uvjerimo u napajanje i sve stavimo njegovo 500w napajanje( ovo nije jeftinjak kao moje :D )
sad sve radi! mada opet napominjem kod njega je radilo i sa mojim srot napajanjem. da odmah uklonim i sumlje da je clock nestabilan, sve je super sve inace radi super nekoliko dana kod frenda al kod mene poludi.
sad u cemu je problem.
i prije neg sam otisao kod njega malo sam se zaj*** sa kablom monitor-graficka. nakon toga komp bi radio 1 min i opet se zgasio. sad cu rec nesto zbog ceg vidim da ce bit pljuvanja i sveg al nema veze.
danas ujutro kad sam isao spajat komp onak iz zezancije pogledam na kabl "monitor-graficka" :D i skuzim da mi fali pin!!! ima ih 14 a ne 15! sad mi vise nije jasno!!!
kak to da monitor uopce radi? jel to uzrok mojih problema??? znam da glupo zvuci da bi se zbog toga komp gasio, kad je po meni cudno da uopce radi a i normalno je kad iskopcas monitor da komp i dalje radi???(ma barem kod mene) izgleda da jedino kod mene ima takvih pojava. ljudi ne zelim bit dosadan al je netko imao slicnu situaciju ili se kuzi vise neg ja nek predlozi kaj. hvala svima

jety 06.02.2005. 15:12

ispravak netocnog navoda! ljudi ispricavam se na gluposti mojoj. moj vga konektor il kak se vec zove onaj kabl "monitor-graf" ima 14 pinova jer nije bas najnoviji model. sad sve radi.
s ovim napajanjem sve sljaka bar za sad. vjerovatno imamo razlicitu struju, on jacu ja slabiju tak da ono srot napajanje nije radilo.
hvala svima na pomoci. ak ne bude sljakalo opet cu vas gnjavit

google 06.02.2005. 15:38

A koliki ti je napon na procesoru?

>>>KUKY<<< 06.02.2005. 17:41

najvjerojatnije da je u tvojoj kuci/ulici nesto slabiji napon a kod frenda da je sve ok, Ako imas unimer pukni ga u uticnicu i isprobaj koliki je napon.

4444josip4444 06.02.2005. 17:48

kuky tebe trebam!!!!!!!!!!!!!
slozio sam stroj prijatelju.... i kod njega se gasi a kod mene radi savrseno.... to bi moglo bit zbog pada napona????
komp sam kod sebe probao i radio je savseno.... skoro 24h bez prestanka......

>>>KUKY<<< 06.02.2005. 19:12

Citiraj:

Originally posted by 4444josip4444
kuky tebe trebam!!!!!!!!!!!!!
slozio sam stroj prijatelju.... i kod njega se gasi a kod mene radi savrseno.... to bi moglo bit zbog pada napona????
komp sam kod sebe probao i radio je savseno.... skoro 24h bez prestanka......

ako imas univerzalini instrument (unimer) ili voltmetar.Pazi da na mjernom podrucju stavis na V a ne na A. slobodno mozes ispitati napon kod frenda i kod sebe pa onda izvuci zakljucak.Moj frend je imao tih bedova posto mu je napon u kuci bio nizak (zivi na selu)
Tvoj problem bi vjerojatno rijesilo neko jace napajanje koje kvalitetno podize/pegla napon sa primara na sekundar. Ako ti sad sve savrseno radi nemoras traziti probleme vise.Sve je rijeseno. Treba ti kvalitetno napajanje!

4444josip4444 06.02.2005. 19:48

treba nabivet neki bolji voltmetar....
pa cemo vidjeti...
napajanje mu je noname....(da ne reklamiram doticnu firmu) :) ...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:08.