![]() |
Bootanje prođe tek nakon nekoliko reseta
Evo kao sto u naslovu pise, ukljucim komp, zavrti ventilatore, pokrene disk i dvd i dalje nista, nema nikakvog beepa. I onda jedno desetak (nekad manje, nekad vise) reseta pa se skroz normalno upali i radi. Neki savjet ?
MBO: Albatron KM 51G, CPU: Sempron 3000+, RAM 512 MB, WD 80 GB, Nvidia 7300 - ram sam probao u oba slota, kao i grafiku (ima integriranu + pci-e) |
|
Izvadi iz kucista mbo+proc+keksic rama na stol pa probaj samo sa tom kombinacijom upalit. Koji PSU je u pitanju?
|
a napajanje? ja bi sumnjao na njega :) imao sam identicne probleme sa fortronom 350W, eventualno je skroz riknuo...
|
Unutra je Feel II - 400 napajanje 24 pin. Probao sam sa drugim 20 pinskim, radi isto. Probao sam flashat bios, isto....
|
Probaj neki drugi keks memorije...
Ili je ploča osla... ako imas mogucnosti, probaj svoje komponente negdje drugdje isprobati... |
imaso sam nekoliko identicnih situacija i uvijek je napajanje bilo u pitanju
|
diisk
Jer disk sata ili stari PATA ???
|
Probaj s drugim 24-pinskim napajanjem još ako imaš gdje posuditi.
|
Disk je SATA. Stavio sam i drugi ram, skinuo disk i graficku (ima integriranu), al opet nista.. Popodne cu probati drugo napajanje, mislim da imam negdje
|
disk
Ako možeš do biosa .
Bas me zanima kaj se dogodi kaj disable-as sata kontroler i , jer baterija od biosa ok ? i kaj se dogodi kad bootas bez baterije odnosno kad ju izvadis . Probaj pa pisi . |
I ja sam imao sličan problem, isto je napajanje bilo krivac. Uspio je bootati tek iz svakog drugog pokušaja, pa onda iz svakog 10og, pa iz svakog 50og itd.
Probaj sa drugim napajanjem. |
Nista... Drugo napajanje - isto, kad iskljucim sata kontr. i kad ga nakon x pokusaja upalim, izbaci No disk or...., bez baterije cmos error, defaults loaded (il nesto slicno). A kad se upali, radi najnormalnije ! :fuming:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:19. |