![]() |
Koji ram (hitno)?
Treba mi neki ram koji bi isao na 240-250+ fsb-a sa latencijama 2.5-3-3-X (po mogucnosti i manje), pa sam sad u dilemi sto uzeti od ovog danasnjeg na trzistu a da nudi dobre performanse uz pristupacnu cijenu?
Imam trenutno 2x256 Kingmax SR433 i ide mi na 240fsb-a al na jako labavim latencijama (3-4-4-8), a na 227 (2.5-3-3-11) i neide vise, probo sam najvise s 2.9V jer mi ploca nedopusta vise. |
BH5 ako nađeš polovan ili RAM koji imam ja
270FSB 2,5-3-3-6 na 2.75V |
Jel nema nista jeftinije robe a da isto dobro radi, ima neko mozda iskustva sa A-Data DDR500/566/600?
@Lord Kolko si dao za svoju memoriju? |
Adata Vitesta DDR500 ako hoćeš neko jeftinije rješenje...
|
Citiraj:
|
Ne nego imam nForce3 250Gb koji ima u sebu HW firewall ,pa da se rješim ovih štetočina sa WLANa :)
|
ahh... zbunio si me jer se activearmor nalazi samo na nf4 i nf professional, taj u sklopu nf3 nije aa već samo nv fw afaik...
|
Ista stvar drugo ime...
http://www.nvidia.com/object/feature_activearmor.html Citiraj:
Zakleo bi se da imam istu stvar na NF3-250Gb ali izgleda da to nije to :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
@Jozha Do koliko ti ide na CAS 2? |
Evo kod mene je ta Vitesta radila na 260 - 2,5-3-3-6 , dalje nisam ni išao...
|
Citiraj:
Uzmi A-Datu ako nađeš stickove od 512MB, ali DDR600 nečeš nać Moju memoriju su na nForce4 potjerali na 318FSB sa 2.5-3-4-7 latencijama na anandtechu u reviewu DFI NF4 |
i moju isto hehe :D
|
Ne mislim bas dat milijune za memoriju, treba mi samo ram koji ce ic stabilno na 250 fsb-a, moze i na CAS 2.5 tak da mislim da cu najvjerojatnije uzet ili neki polovni BH5 ili A-Datu ako nadjem.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
evo da se i ja uključim...
što bi meni preporučili? recimo da sada prodam svoj corsair zato sto bi htio 2x512 MB u kombi što bi bilo pametnije, niže latencije uz naravno nižu frekvu ili obrnuto? kako sada imam vodeno, FSB ide do 290 MHz pa kaj je bolje, mem koja ce rediti sinhrono ili uz 5:4 asinhrono? |
Masni , mislis prodavat svoj Corsair? :)
|
Citiraj:
ako bude na prodaju, to ce biti uskoro, moram si prvo naci zamjenu, i to jako dobru... |
Citiraj:
|
Citiraj:
mislim da je to bio max, inace, na malo nižoj frekvi bez problema radi na 2.0-2-2-5 :D |
Pa koji su to chipovi gore onda?
|
Citiraj:
|
XMS-PC3500C2 Rev1.1 (2-3-3-7-1T) --chip--> Winbond BH-5
|
Citiraj:
|
Ako mu daš 3.4V IMHO će ič do 250FSB u CAS 2.0 i to sa nižim latencijama od 2.0-3-3-6, jer ako koristiš CAS 2 i ostale su ti 3 onda jako malo dobivaš između CAS2 i CAS2.5. Probaj pokrenut par testova, pa češ vidjet.
Barem je tako meni bilo na TwinMOS Twisteru, ali kad sam stavio 2.0-3-2-6 onda su se rezultati jako približili 2.0-2-2-5. Probaj jednu od trojki stavit u dvojku, pa istestiraj. Makar sa memtestom. Imaš OCZMemtest u kojem u hodu možeš mijenjat latencije, samo ga snimiš na CD i bootaš sa njim |
Citiraj:
još da mi je malo više voltaže, baš me zanima do kud bi išla memorija... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:16. |