PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Gasenje monitora (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=17167)

maxobr 04.02.2005. 11:30

Gasenje monitora

U zadnje mi se vrijeme desava da mi se iz cista mira ugasi monitorjednostavno se zacrni monitor i pise gojng to suspend i nakon toga going to off mode i nereagira ni na misa ni udaranje po tipkovnici jednostavno moram restart inace komp radi cuju se ventilatori.Upropertsima su imace sve opcije na never(turn monitor
hard disc ,sistem standbay)ali vidimda mi je opcija hibernate na enable.Da probam i to iskljuciti(cemu to sluzi) mozda je do toga.Zna li netko u cemu je caka :confused:

Denzil 04.02.2005. 12:01

Ja nisam bas strucnjak, ali meni zvuci kao kvar monitora. Jedino ak si uspio na neki NOVI i ORIGINALNI nacin shebat Windowse:)
Mozda si pobro neki duhoviti "virus" koji te zajebava.. probaj pocistit sistem od virusa, spywarea i slicno... tek kao mjera opreza.
Hibernate ti je samo opcija da ugasis racunalo (usred nekog posla recimo..imas otvorene aplikacije i prozore) s tim da kad ga upalis da su sve aplikacije (i prozori) vec upaljene... nastavis tocno tamo di si stao. I hibernate ti se na pali sam od sebe nec ga ti moras rucno..mislim da moras stisnut SHIFT dok si na Shut Down prozoru i onda ce ti se SHUT DOWN pretvorit u HIBERNATE.

maxobr 04.02.2005. 12:32

:confused: Hm Hm mozda je stvarno nesto do monitora ali zasto poslije restarta opet sve radi normalno to mi je cudno :fuming:

leonardo 04.02.2005. 12:58

mene je to isto zezalo jer mi graficka nije bila dobro legla u agp port, iz cista mira bi mi se zacrnia monitor, izvadi je, ocisti joj kontakte gumicom i ponovno je stavi

maxobr 04.02.2005. 13:48

Evo napravio sam i to pa sad cemo viditi da uklonimo sve sumnje:confused:

maxobr 04.02.2005. 15:50

Hmmmmm opet ista stvar:rambo:

Denzil 05.02.2005. 09:46

Cuj mozda je glupo pitanje ali jesi li mozda instalirao drivere od monitora ? Ako jesi probaj reinstalirat..ili cak ptrazit nove...

maxobr 05.02.2005. 14:51

Nisam instalirao drivere za monitor jednostavno su windowsi prepoznali probacu i to pronaci na netu to je neki stariji monitor Adi 55 nego imam osjecaj kao da bi mogao biti slabi napon na AGP utoru .Po defaultu je 1.5 v sad sam na 1.7 v pa cemo viditi postoji li tu kakva opasnost od pregaranja??Dokle bi se moglo dici bez opasnosti. Inace je graficka GeForce 6600 i ona ima dodatno napajanj dok prijašnja Fx 5200 nije imala a nije ni bilo tih problema.:confused:

Denzil 05.02.2005. 16:18

Citiraj:

Originally posted by maxobr
Imam osjecaj kao da bi mogao biti slabi napon na AGP utoru .Po defaultu je 1.5 v sad sam na 1.7 v pa cemo viditi postoji li tu kakva opasnost od pregaranja??Dokle bi se moglo dici bez opasnosti. Inace je graficka GeForce 6600 i ona ima dodatno napajanj dok prijašnja Fx 5200 nije imala a nije ni bilo tih problema.:confused:
he he, upravo si presao prag nakon kojeg ja ne znam nista :D
no znam da bi drivere trebao imati, no prilicno sam siguran da kvar nije do njih... probaj kontaktirat moderatore jer se oni fakat kuze...cudim se da nitko od njih jos nije nis rekao... AJMO MODERATORI!!! :beer:

The Clansman 08.02.2005. 18:58

Da nije možda jer ti na grafi nema dovoljno struje, kao što si i napisao. 5200 troši manje struje od 6600 pa je tu možda kvaka. Probaj otpojiti optičke pogone pa onda gledaj dal je problem još tu, ali ipak, to nije rješenje jer onda nikakve koristi od tih optičkih pogona osim ukrasa. Zato fino u dućan i pljuni 500kn i kupi super napajanje i miran si do kraja života:beer:

maxobr 08.02.2005. 21:46

Hm vratio sam staru fx 5200 sad i na njoj ista stvar bojim se da nije monitor riknuo :confused:

RAK 08.02.2005. 22:15

U BIOS-u postavi da se monitor nikada ne gasi.

Čisto sumnjam ali prije nego upokojiš monitor i to probaj.

A da napišeš konfiguraciju?

Opet ću brisati takve threadove.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:24.