![]() |
P4 1,8A@4,054Ghz
Tko bi drugi nego pacijenti s Xtremea :eek:
http://www.xtremesystems.org/forums/...9&page=1&pp=25:eek: :eek: |
nije za bacit.... :)
100% clocka i vise.... super.... :) |
To je isti onaj proc s kojim ste vi dilali?
Koj je sad ko freeka? Joj, trebo ga je lord kupit...:D |
Lijepo.
Dečki zašto netko od vas ne napravi nešto tako? Ajde vi s vodenim hlađenjem i dobrim konfiguracijama. |
Vidio jučer taman:D
Da kod mene je taj proc, sad pitanje dali baš ta serija itd... Inače nije Lord ništa luđi od mene po pitanju overclocka, samo što sad doma nemam adekvatne komponente. Čitaj MBO: Asus 533s, prokleti sis čipset koji nema ni dual-channel ni PCI/AGP lock i neće sa sabirnicom preko 560 , pa sad radi na 2.4Ghz na 1.5V. Kad niko neće kupit moju Lanparticu , pa da uzmem poštenu Intel ploču.:( |
Citiraj:
|
reply
Ja svoga samo dignem tamo u CPU Frekfrenci Control na 130 , i onda radi na 2.37GHz...
Moj 1.8A P4 ....Jebote ali ovaj digo sabirnicu na 900Mhz.... |
Ja sam svog uspio na 2.6Ghz matična neda više sis645 čipset. Al veliki je problem što nema PCI/AGP lock pa ga nemogu držat na 2.6GHz nego ga moram vartiti na 2.4GHz da bi PCI/AGP bio 33/66.
S tim da memorija radi na 400Mhz. |
reply
U mene je to 33/66....Samo pise Auto , a može se promijeniti na 33/66....
Ja sam svoga sad bio 2366MHz , FSB 526.. Maticna Canyon 9BD2AS-E....FSB 400,DDR266 DUAL JEDINO...SAD MI JE JEDNA 256 OD 400MHZ PQI , ALI ZA PAR DANA CU NARUCIT U VEMILA 256MB 433 SUPERRAM....Maticna me jebe do kraja... USKORO NOVA GIGABYTE PLOCA ZA P4 , 865 CHIPSET SA ZADNJOM OZNAKOM 1000G.....I PROC.. 2.4,2.8,3.0...Ali nisam mislio prescott.... |
E, da je moj mogao toliko. Jednostavno sam imao CPU koji se nije dao.
@neno: prescott ti je bolji za OC |
Moj 1.8A ide na 2750 i to je to. Možeš ga hladiti s čim god hoćeš, ne ide dalje. Temperatura zanemariva.
Mislim da je meni napajanje u banani, odnosno da je preslabo pa ništa ne ide onoliko koliko bi moglo. |
imam ja 2.4@3.0....
nisam citao oznake sa njega ali isti je u cpu-z kao onaj na 4ghz.... http://img225.exs.cx/my.php?loc=img2...mojkop49gp.jpg |
hee, interesantno..
daklem, Rakonja...da si uzel i ovaj drugi..ista stvar. i taj i de stabilno samo do 2.76..al onaj prvi kaj je sad kod sogija..uhuu ja sam ga drzo 2 dana na 3.25 sa 1.525 V... i to sa Intel Stockom..
morti da velim sogiju da vrne komp ,da mu nekaj prestelam...pa da vidimo kulike ide ovaj na Tekucini? mogli bi i mi malo se spinciti po Netu s necim onda, ha? :D :beer: |
Ovo je mrcinski. eh kad bi moj išo ovoliko. moj neće preko 2.8 da ga ubiš
|
Ma overklock je zakon...Al treba puno vremena i zajebancije i para...
Danas sam se malo igrosa svojom konfom, i jedno 5-6 puta sam restarto bios, pa vrati vrijeme, pa smanji ventilatore(vrtnju)... Idem već žmirećki po Biosu.... I nikak nemrem probit 2.5 Ghz, i prca me zaključan množitelj na 13, kud baš na 13, da je bar manji, pa najveći stabilni FSB koj mogu vozit je 190*13 (prime nije bash stabilan, vrti ga oko 1h)... Dakle manje više ga vozim na 185*13= 2405 MHz i tu je "Rock stabile"... A to je nizak FSB za memoriju... A ansihroni rad je komaaaaa--- Tak da mi je komp bash u kurcu... NIš se ne slaže... da mi je mobilac...:( |
ja cu drage volje ustupit svoju bh5-icu za postizanje nekog jebenog overclocka,a ako bog da kroz dan 2 imat cu i tccd pa i to mogu posudit pod uvjetom da mi vratite ispravnu:)
a sad ajmo mi decki koji su aktivni na forumu skupljat pare i kupit neke komponente hebene,i da clockamo do mile volje,fala bogu iskusnih ima na ovom forumu pa nece bit problem,ako i treba modove rait imamo i takvih,sve imamo,ja bi najradije kupio vapo chill,prodaje ga lik za 600$,svako da mjesecno daje 30-40kn i za par mjecesi imamo kaj ocemo,molim bez glupih komentara |
reply
Lorde clockani , svi pricaju prescott se previse grije....Ja nemam pojma niti cu ista klokat , meni dosta neki 2.8 normalno....
U biti uz prescotta je preporucljivo uzet cooler.....dobar (300-500kn).... |
Ma kod mene ti ne postoji default:D
Ide se do maxa pa makar i crklo( što se do sad i događalo):beer: |
Ma pohvali se:D
|
imas kakav link od modova za lanpartycu?btw jel ima ona award bios ili pheonix?
|
Award bios.
Potražit ću, možda imam na hardu još koju sliku i tablice vrijednosti. |
Re: reply
Citiraj:
Sa prescottom dobivaš cooler kao i sa svakim BOXanim procesorom koji ti je sasvim dovoljan za njegov rad. Možeš ga čak i OCat parsto MHz. |
Evo čistil ja jučer komp pa zapisal usput s proca ovo
Intel Mc'01 1.8A Ghz/512,400,1.5V SL68Q MALAY Q233A060-1761 nakon kaj sam ljepo svu prašinu počisil išel sam se malo "igrati" po biosu i uspel sam ga naterati na 2.9 sa 1.700V i tak je delal samo kaj izgleda nekaj nije hredu sa očitavanjem temperature pa mi veli da je na 48 celo vreme a kad probam s prostom metalni dio kulera on je čisto hladan:rolleyes: Neznam dal sam možda kaj napravil sa sondom kaj očitava temperaturu jer se je dogodilo sljeđeče kad sam komp čistil. Otkapčil sam kuler i zdignul ga s proca i del sa strane , kad odjenput nema procesora na matičnoj , gledam ja , mislim si kaj sam pošandrcal :rolleyes: , i tak pet min buljim h prazno mesto od proca onda tek skužim da je ostal zaljepljen na kuleru odispod:rambo: E misilm fakat mi nije jasno , koristil sam Artic Silver 5 zadnji put kad sam čistil komp i del sam tak malo da sam jedva rastegnul prek cele površine proca , kolko znam to bi trebala biti termalna pasta a ne LJEPILO:rambo: , sat vremena sam s pincetom ravnal pinove ili kak se več to zove na procu :rambo: E da , uspel sam ga čak na 3.0 deti onda dela komp isto dela ali se zna restartati ili smrznuti - dal treba još strujice procu or what. Makar čini mi se da je glavni razlog tome kaj ga nemrem baš full stabilnoga držati na više od 2.6 ( na 2.9 se isto zna zrušiti) moja PQI 333 mhz memorija , Twin mos valjda to još kak tak more zdržati a možda i napajanje nije dosta adekvatno takvim zahtjevima P.S. Ima jena stvar koja mi nije isto jasna , nakon kaj sam komp opet skup složil bil nakon čiščenja bios mi jehitil cpu unwukable ( ili ak se več piše ) onda je bil ljepo clear cmos pa je prodelalo ali onda se nisu windowsi šteli loudati do kraja pak sam na kraju moral reinstalirati sve:rambo: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:09. |