![]() |
Komp beepa u nekoliko serija i tek onda boota Windowse
Naime kad upalim komp cuje mi se dugi niz beepova,nakon toga mi se resetira i ponovno dugi niz beepova i tako 3/4 puta da bi se konacno bootali wini.
Kasnije sve normalno radi! Malo sam gledao objasnjenje beepova i ne kuzim gdje bi svrstao svoj problem! Plz help? |
Koliko i kakvih beepova ima u tom nizu? Koja konfa je u pitanju? Moja kristalna kugla mi ne može dati odgovore na ta pitanja.
|
MOzda salje S.O.S. obalnoj strazi? :D
|
Malo je daleko od mora. Jedino ako misliš na Panonsko more :D
|
Citiraj:
Konfa je relativno nova: DualCore Intel Core 2 Duo E8500 Gigabyte GA-EP45-UD3 PowerColor 4870 PCS+ Chieftec 650W Kingmax 2x2 gb Muci me to sto kasnije sve normalno radi u windowsima a temp.komponenti su kakve bi i trebale biti... |
Jebes plocu koja nema LED dijagnostiku.
Pogledaj u BIOS-u da ti ne pisti rotacija CPU fana, probaj to prebaciti na "Ignore" i vidi jel ce te onda jebat sa skvicanjem. |
Gledaj, trebas reci tocan broj bipova, te da li su dugi, ili kratki, jer se jedino na taj nacin moze "otkriti" sta te zajebava u kompu.
|
Citiraj:
Ali komp mi je radio normalno godinu dana koliko ga imam i sad zadnja dva tri dana ovako sere!! |
Pobroji beepove i pogledaj šta znače u AWARD BIOS-u.
|
Citiraj:
|
Možda ovo?
1 dugi & 9 kratkih beepova -> ROM greška Ili ovo? kratak ponavljajući beep -> problem u napajanju |
Probaj izvaditi van memoriju, ispusi utore i gumicom prodes preko kontakata od modula i zatim vratis natrag kak je bilo. Znam da je ovo cisto nagadanje, ali imao sam slican problem na starom kompu pa me podsjetilo na to.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:53. |