![]() |
sigurnost sustava - 100%?
pročitao sam zalijepljenu temu o najboljim programima vezanim uz sigrnost sustava i primjenjivao sam se toga,ali sam i dalje svaki mjesec dana nalazio viruse koji dovode do ponovnog stavjanja novih winsa svakih mjesec i pol.
zanima me koje sve PROGRAME i ANTIVIRUSE trebam imati da bi mi sustav bio 100% zaštičenih od trojana i sl. |
1. antivirus, za preporuku imas temu tu na forumu, avira se hvali od free rjesenja.
2. firewall, dobro postiman, velika vecina ce biti i vise nego dobra 3. anti spyware - spybot s&d, adaware 4. pamet u glavu - ograničiti surfanje po sumnjivim stranicama i paziti na sto se klikce. 99% problema sa virusima i ostalom gamadi uzrokovano je 4. stavkom ;) |
5. surfati Firefoxom, Operom ili Crome-om. IE izbjegavati.
|
Nece tebe nista spasit kako vidim, cim ti svakotolko poberes viruse, samim time pretpostavljam sta i gdje skidas. :)
|
Potpuno se slažem.
Instaliraj Linux. :) |
Firefox+scriptblock,Avira+Spyboot+dobro poštiman FW i pamet u glavu. Nema druge :chears:
|
100% ne postoji.
|
Ne postoji 100% zastita, drzi se savjeta kolega i razmisljaj gornjom glavom
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
100% kazes? Kupi Mac :D
|
Prouci malo Sandboxie >> http://www.sandboxie.com/
|
Citiraj:
Citiraj:
Imam samo little snitch firewall za programe na kompu i FF + adblock + noscript. Citiraj:
Na winsima doma imam nod32 bez firewalla, FF + adblock + noscript. Na poslu na winsima imam sophos AV, bez firewalla, FF + adblock + noscript. Nemam puno više problema nego na OSXu, tako da sigurnost najviše ovisi o korisniku. |
avira i spybot (kojeg pokrenem jednom mjesecno, ak mi je dosadno :D)
|
Osobno imam NOD32 Business Edition (sluzbeni lap) + standard win firewall...
Nikada nisam imao nista, nikakav virus, trojanca, konja, magarca, cvrcka ili kaj got... Naravno, znali je nekaj doci prilikom downloada nekog programa pa crack vidi kao prijetnju ili mailom, ali NOD za sada to eliminira kako treba :) Tako da i ja mislim da tebe najvise hebe 4. stavka u drugom postu... |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:23. |