![]() |
program koji čita throttling
dakle, zna li netko programčić koji će kod intelovih procesora prepoznat uključivanje throttlinga kad se đubre zagrije preko mjere?
|
|
kaj da ti kažem, :beer:
|
:beer:
|
Odlična stvar.Šteta neradi na Win2000Server.
I jel trotlate štogod?Meni se svakih 1-2 minute pojavi mali peak od 11% i to je sve. :D |
jozha, meni u bios-u postoji opcija disable throttling...ali i kad sam stavio na throttling temperature na 40 C, svejedno nisam opazio neke drastične padove u load-u, drugi logički proc je plesao između 95 i 100%
|
Abitica je imala opciju u biosu za disejblanje, a ova asusica nema, nego najmanji postotak je 12,5 koji se može izabrat.
Meni ništa ne throtla jer ne prelazi 50ak stupnjeva :D |
Citiraj:
imaš attach sa code-om od procesora, made in china je đubre |
Imao sam i ja đubre iz Kine i išao je na 289FSB dual-prime stable bez modova.
Ja sam ga držao na 1.625 i probao sam sve do 1.75V i radilo je. Možda je u CPUu problem ili PWM circuit koji služi za napajanje CPUa na ploči... |
Citiraj:
a možda su u šumi...misliš da svakako nije napajanje? |
Napajanje može davat 12, 5, 7 i 3.3V, mislim da mu 1.6V nije problem...
|
LClockan, jel znaš ti di su temp-sonde za čitanje temperature na MB na p4p800 i p4c800 (pretpostavljam da su layouti isti)?
|
Intelove ploče čitaju temp direktno iz CPU-a i onda ih pomoću nekih svojih algoritama (svaka firma ima svoje) pretvaraju u celziuse i prikazuju.
Zbog različitih algoritama dolazi do različitih očitanja temp na pločama. Ti se algoritmi mogu mijenjat flashanjem biosa. |
Citiraj:
|
Nema
|
Citiraj:
kad ga se optereti, proc ode na 45-47, a matična se digne do 43... |
Za NB imaju sondu unutar PCBa
Meni temp NBa ne ide preko 30, 32C |
Citiraj:
|
Ne.
Na Abitici sam imao original cooler sa ventom smanjen na 60%, a sad na asusici njen originalni pasivnjak |
Citiraj:
|
Ja isto imam pasivu na NB ali s obzirom da je kraj nje energana od Delte na procu nema šamse da se pregrije.
Čak nemam nit problema sa prašinom u sobi!!! :beer: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:37. |